25 серпня 2022 19:10

Тайвань передав Україні 800 дронів-бомбардувальників ближнього радіусу дії Revolver 860

Тайванська компанія DronesVision постачає безпілотники в Польщу, а звідти їх ввозять в Україну, пише Oryx.


Тайвань передав Україні військові безпілотні дрони Revolver 860, здатні скидати міни на супротивника. Про це у Twitter повідомив проєкт Oryx, який документує використання військової техніки.


Раніше безпілотники Revolver 860 у Тайваню купила Польща, але пізніше поляки вирішили доставити їх українським військовим для боротьби з російською агресією. Кількість відправлених БПЛА невідома, але колишній ватажок проросійських бойовиків Ігор Стрєлков-Гіркін у Twitter із посиланням на російські джерела заявив, що ЗСУ отримали 800 одиниць дронів-мінометів.


У червні CM Media заявила, що Збройні сили України вже використовують Revolver 860 для бомбардування російських військ. Видання зв'язалося з виробником DronesVision, який визнав, що продав дрони Польщі, а та відправила їх українським солдатам, які вже мали застосувати БПЛА у боях.


У коментарі Taiwan News інший представник DronesVision заявив, ніби компанія доставила військову техніку до Польщі та не відповідає за їх подальше використання. Проте польські клієнти замовили у виробники БПЛА всіх моделей. DronesVision перестала постачати свою продукцію в Україну через війну, проте з березня великі партії вирушають до Польщі й кількість замовлених пристроїв лише зростає.

Revolver 860 — це ударний дрон, який може нести до восьми 60 мм мін або боєприпасів інших калібрів на замовлення клієнта, наприклад, 81 мм або 120 мм. Корпус складається з 30-дюймового вуглецевого волокна, а стійки для восьми спарених гвинтів із кількох композитних матеріалів авіаційного класу можуть складатися для зручності транспортування.


Відомі характеристики Revolver 860


час польоту: до 40 хвилин;
дальність дії: 20 км;
загальна вага з боєприпасами: 42 кг;
максимальне навантаження: 140 кг.

"Revolver 860 ідеально підходить для спеціальних операцій через велику вантажопідйомність. Він повністю налаштовується для виконання різних бойових завдань", — запевняють розробники на офіційному сайті.