25 серпня 2022 18:03

"Рух" заявив, що його матчі транслюватиме 1+1 Media

"Рух" зробив заяву щодо трансляції домашніх матчів команди в УПЛ. Клуб стверджує, що транслюватиме ігри 1+1 Media.

Матч "Рух" - "Металіст". Футбол у День Незалежності, гра тривалістю 4 з половиною години та трьома паузами на повітряну тривогу, була дограна до кінця і мала увійти в історію як один із символів незламності українського народу, як доказ, що український футбол є і буде навіть за такої складної ситуації в країні. Перший домашній матч "Руху" у новому сезоні справді запам'ятався. Щоправда, не лише через це. А скоріше через футбольне свавілля з боку УПЛ, що дала ляпас вболівальникам, у тому числі, і харківського "Металіста", відібравши у них законне право на перегляд футбольного матчу улюбленої команди.


Як вам відомо, футбольний клуб "Рух" планував трансляцію домашніх поєдинків в УПЛ на своїх платформах. Наше ключове завдання було показати нашим уболівальникам якісний продукт, використовуючи при цьому найкращі на сьогоднішній день технічні можливості ПТС в Україні. Натомість нам звинувачують у якомусь вигаданому футбольному сепаратизмі. Наголошуємо, що жодних прав на трансляцію домашніх матчів "Руху" ми не передавали до УПЛ, а так званого єдиного телепулу, на якому зараз спекулюють у кабінетах Будинку футболу, не існує. Отже, права та майданчик для трансляцій – це прерогатива виключно самого клубу.


Те, що сталося вчора – це кричуще порушення принципів fair play та закону з боку УПЛ. Хочемо зазначити, що на клубному ютубі нахабно заблокували трансляцію ще до початку матчу! На цей момент в ефірі каналу проходила передматчева студія. Невже і на неї права належать Setanta? Згодом трансляцію забанили на телеканалі НТА, а через погрози натиснули на Megogo і там закрили доступ до перегляду. Нічим іншим, як беззаконням та футбольним рекетом, це назвати не можна. Дійшло до того, що ми були змушені показувати гру у Facebook. Все заради того, щоб наші вболівальники та вболівальники "Металіста", як ми обіцяли, змогли побачити матч у вільному доступі.

Зважаючи на вчорашнє блокування клубної трансляції, численні кібератаки на офіційний сайт, які досі тривають, ми вирішили передати права на трансляції наших матчів 1+1 media. Починаючи з 3 туру чемпіонату, саме вони будуть трансляторами наших домашніх матчів в УПЛ, тому глядачі зможуть безкоштовно у вільному доступі дивитися поєдинки «жовто-чорних» на загальнодоступних національних телеканалах 2+2 та УНІАН, на YouTube-каналах спортивних проектів 1+ 1 media – FootballHub та Профутбол Digital, а також на клубному YouTube-каналі RUH TV", — йдеться у заяві.