24 серпня 2022 08:31

Португальський журналіст назвав причини, через які топ-клуби не хочуть Роналду

Футбольний журналіст із Португалії Рікарду Лестре перерахував ключові чинники, які перешкоджають потенційному переходу Кріштіану Роналду з «Манчестер Юнайтед» до іншого великого європейського клубу.

«Навіть у тому випадку, якщо «МЮ» відпускає Роналду безкоштовно, мало хто може дозволити собі його зарплату. Маю сумнів, що навіть «Баварія» змогла б це зробити. Тому залишаються лише «Манчестер Юнайтед», «Манчестер Сіті», «ПСЖ» та «Реал». Кріштіану може продовжити кар'єру в «Борусії» чи «Спортінгу» лише через велике прагнення грати у Лізі чемпіонів.


Дуже важливий фактор: Роналду суперзірка, чиє слово має велику вагу. У збірній Португалії, наприклад, він вирішує хто грає, а хто ні. Тренера Фернанду Сантуша та президента Фернанду Гомеша часто критикували за це. Після чемпіонату Європи 2016 Роналду в основному просував гравців свого агента Жорже Мендеша. Однозначно, така сильна особистість, як він може потрясти і команду, і весь клуб.

Потрібно багато змінити в клубі, щоб інтегрувати Роналду. Його клас гри не підлягає сумніву, але його висока зарплата та вік – це ризик. Одна річ підписати контракт з Роналду у 30 років, інша – у 37. Роналду все ще «звір», але це вже більше не Роналду з «Реала». Він не такий швидкий, його стиль гри більш передбачуваний.


Присутність Роналду змінює всю "хімію" клубу. Його висока зарплата, вік та підвищений ризик травм, а також хвилювання у команді, якщо тренер вирішить залишити його на лаві запасних, лякає клуби. Із такою складною історією не хочуть зв'язуватися. Таке небажання топ-клубів не пішло на користь його репутації. Ось чому Кріштіану краще залишитися в «Манчестер Юнайтед», довести своє лідерство і знову стати героєм», – наводить слова Лестре sport1.de.