19 серпня 2022 14:12

"Висока ймовірність масштабного теракту". Розвідка отримала нові підтвердження підготовки провокації на ЗАЕС

Українська розвідка повідомляє, що отримала нові підтвердження інформації про підготовку окупантами провокації на території тимчасово захопленої ЗАЕС.


"Отримано додаткові підтвердження інформації про підготовку окупантами провокації на Запорізькій атомній станції 19 серпня", - повідомляє пресслужба ГУР у Telegram.

За даними розвідки, ліцензованому персоналу, який виконує свої функції на основі виданої Державтоінспекцією ліцензії, наказано залишатися вдома, а на територію станції допускатиметься невелика частина оперативного персоналу.

Також пресслужба ГУР повідомляє, що 18 серпня на вечірніх зборах керівництва ЗАЕС були відсутні представники Росатому, які обов'язково були присутніми на всіх подібних нарадах. На цей момент, за даними ГУР, вони взагалі залишили територію ЗАЕС.

«З огляду на кількість зброї, що знаходиться на території атомної станції, а також неодноразові провокативні обстріли, є висока ймовірність проведення масштабного теракту на ядерному об'єкті», — пише розвідка.

Найбільшу атомну електростанцію в Європі, Запорізьку АЕС, захопили російські окупанти після боїв в Енергодарі 4 березня. Будівлі ЗАЕС були пошкоджені російським обстрілом у кількох місцях, а працівники станції опинилися в полоні.

Кремль використовує Запорізьку АЕС для прикриття своєї військової техніки, оскільки ЗСУ не можуть відкрити вогонь у відповідь в районі електростанції, а також для тиску на Україну та світ, загрожуючи ядерною катастрофою.