18 серпня 2022 16:26

Більше, ніж Бундесліга, Серія А та Ла Ліга разом узяті: скільки витратили на літні трансфери клуби АПЛ

Хоча багато клубів борються із фінансовими проблемами після пандемії, команди англійської Прем'єр-ліги вже витратили рекордні суми у це трансферне вікно.


Літнє трансферне вікно АПЛ дуже цікаве. Було багато переходів за величезну суму грошей. На даний момент Челсі витратив найбільше нових гравців – понад 175 мільйонів фунтів.

Лондонський клуб не єдиний, хто божеволіє від ринку. Бар'єр у 100 мільйонів фунтів подолали цілих шість клубів, включаючи новачка АПЛ Ноттінгем Форест. У черзі є ще команди, які готові дістатися цього кордону.

Така активна активність на трансферному ринку означає, що Прем'єр-ліга скоро поб'є рекорд із загальної витраченої суми. Це вже понад 1,4 млрд. фунтів стерлінгів, а поточний рекорд становить 1,43 млрд. фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, що цього літа український захисник Олександр Зінченко перейшов із Манчестер Сіті до Арсеналу. Сума трансферу становила 35 мільйонів євро.

Якщо ми порівняємо АПЛ з іншими лігами, це є прірва. Витрати в Ла Лізі склали 371 млн фунтів, у Серії А - 559 млн фунтів, а в Бундеслізі - 424 млн фунтів. Склавши ці суми разом, ми отримаємо менші суми, ніж у англійській лізі. Це показує, що в найбагатшій лізі світу криза ще не відчутна, і це не кінець вікна. Воно триває до кінця серпня.