31 липня 2022 09:45

Мирон МАРКЕВИЧ: "Ми дуже дорого колись поплатилися за те, що вийшли проти "Штурму" з думками, що справу зроблено. "Динамо" має це врахувати"

Відомий український тренер та футбольний експерт Мирон Маркевич в розмові з кореспондентом Footboom поділився своїми очікуваннями від майбутньої дуелі київського "Динамо" проти "Штурму" з австрійського міста Грац в рамках третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів. Сам Маркевич не з чуток знайомий з австрійськими командами і зокрема зі "Штурмом", проти якого очолюваний ним "Металіст" грав у раунді плей-офф Ліги Європи сезону 2009-2010, де поступився за сумою двох матчів з рахунком 1:2 (1:1, 0:1).


Нагадаємо, перша гра команд відбудеться 3 серпня у польській Лодзі, початок – о 21:00 за київським часом.

"Крім "Зальцбурга" всі австрійські команди знаходяться на одному рівні"

- В цілому статистика матчів проти австрійських команд у нас вдала, єдине, що зі "Штурмом" тоді не склалося. Але з того часу пройшло вже багато років, команда вже зовсім друга. Я вважаю, що "Динамо" має проходити "Штурм", адже особняком у австрійському футболі зараз є "Зальцбург", решта команд знаходиться приблизно на одному, досить посередньому рівні.

- Якщо порівнювати австрійський і німецький футболи, що в них спільного, крім державної мови країн?

- Дисципліна. Гравці максимально сконцентровані і намагається виконувати на полі все, що їм говорить головний тренер. Але в той же час не думаю, що в "Штурмі" футболісти вищі класом, ніж динамівські. Пройти "Фенербахче" і спіткнутися – це для "Динамо", тим більш зараз, буде неправильно. Сподіваюсь, що футболісти це розуміють і зосереджено, відповідально підійдуть до гри. Адже нам випав такий шанс, ще й в такий час. Треба доводити це до логічного кінця. Але при цьому жодної недооцінки. Ми дуже дорого поплатилися за те, що в 2009-му вийшли, особливо в Харкові, з думками, що все, справу зроблено.

Проти "Штурму" вийде той склад, що грав із "Фенербахче"

- Чи є великою втратою те, що команду перед цими іграми залишив Вербич?

- Не бачу тут жодної великої втрати – пішов та й пішов. В "Динамо" є, кому зіграти на цій позиції, тренерський штаб, думаю, все це прорахував.

- Останній матч проти "Евертона" є якимось показником готовності чи неготовності у певних моментах "Динамо" до гри зі "Штурмом"?

- У середу гратиме зовсім другий склад, напевно той, що ми бачили з "Фенербахче". З "Евертоном" грали запасні футболісти, товариський матч – цим усе сказано.

- Ваш прогноз на першу гру "Динамо" і "Штурма"?

- Думаю, що "Динамо" виграє з різницею в два м’ячі.


Євген Савчук