29 липня 2022 11:38

Setanta на чолі пелотону. Прем'єр-ліга завершила прийом заявок на трансляцію матчів нового чемпіонату України

За наявною інформацією, головним претендентом на перемогу у тендері є телекомпанія Setanta Sports Україна, яка раніше спеціалізувалася на трансляції матчів чемпіонатів Англії та Німеччини, ігноруючи український футбол.


20 липня УПЛ оголосила тендер на володіння телевізійними правами на трансляцію матчів нового чемпіонату України. Бажаючим показувати ігри елітного дивізіону для подання заявок було виділено тиждень.

Як стало відомо сайту FanDay, серед тих, хто встиг зареєструватися, опинилася телекомпанія Setanta Sports. Таким чином, ця платформа вже у найближчі 10-14 днів може бути оголошена новим офіційним транслятором УПЛ.

Раніше стало відомо про те, що якщо не один з учасників тендеру не запропонує ціну, яка влаштує всі клуби, то УПЛ буде змушена запустити власний телеканал, чого вона, м'яко кажучи, не прагне, оскільки за попередніми підрахунками це коштуватиме їй близько двох мільйонів доларів за сезон.

Нагадаємо, що в останні роки більшу частину матчів чемпіонату України показували канали "Футбол", що канули в лету. При цьому за трансляції домашніх ігор Динамо, Зорі та Дніпра-1 відповідав холдинг "1+1".