25 липня 2022 19:13

Журналіст: "Хто буде створювати та реалізовувати шанси "Динамо" у Стамбулі?"

Журналіст Віктор Вацко в ефірі свого шоу "Вацко on air" поділився своєю думкою про перспективи "Динамо" у матчі-відповіді другого кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з "Фенербахче".


- Чи показало "Динамо", як планує обігравати "Фенербахче" на шляху до мільйонів, які їм дасть груповий турнір Ліги чемпіонів? Луческу сказав цікаві слова після матчу: сказав, що команда не грала 8 місяців в офіційних поєдинках, тож "Динамо" не знало свого потенціалу на цей момент. Луческу сказав, що команда грала обережно, щоб не оступитися у першому матчі, і пообіцяв, що кияни поїдуть до Стамбула за перемогою. "Фенербахче" ризикуватиме, чого не робило в Лодзі, і тут знову процитую Луческу: "Думаю, у нас буде можливість досягти хорошого результату".

Звичайно, можна прорахувати думки хитромудрого Луческу. На стадіоні "Фенербахче" буде велика кількість гарячих та запалювальних турецьких уболівальників, які гнатимуть команду вперед, змушуватимуть атакувати та більше ризикувати. Теоретично, це дасть "Динамо" шанс для контратак. Але хто буде створювати та реалізовувати цей шанс? Поки що київські динамівці не виблискують швидкістю в атаці. Є швидкий Циганков і, мабуть, крапка. Супряга не грав у першому матчі через травму, а Вербич, складається враження, після всіх своїх травм втратив швидкість, став менш різким і повільнішим. Це абсолютно не той вибуховий та загострюючий футболіст, який феєрив у команді на старті своєї кар'єри у ній. Сподіваюся, це поки що.

Ванат має гарну швидкість, він заточений на використання вільного простору, прогресує і користується довірою Луческу. Але його Луческу використовує на лівому фланзі атаки, де він і бачить Владислава. Чи довірить румун Ванату місце в основі у матчі-відповіді? Це велике питання... Коли ми кажемо, що турецькі вболівальники поженуть свою команду вперед, ми повинні говорити і про те, що трибуни чинитимуть тиск і на динамівців.