20 липня 2022 16:32

Успішно маневрує між центром та лівим флангом: на якій позиції Зінченко цікавий "Арсеналу"

Гравець збірної України Олександр Зінченко найближчим часом, швидше за все, змінить клубну прописку. За останніми даними, з "Манчестер Сіті", гравцем якого наразі перебуває українець, фактично домовився лондонський "Арсенал", сумма трансфера при цьому має скласти 30 мільйонів фунтів плюс ще 2 мільйони у якості бонусів.


Як відзначає видання SkySports, Зінченко цікавий для головного тренера канонірів Мікеля Артети, оскільки є універсалом, який може зіграти на різних позиціях. Зокрема, цікавить лівий фланг захисту та центр півзахисту, де "Арсенал" ледь не підписав Лісандро Мартінеса з "Аякса", але того перехопив "Манчестер Юнайтед", а до Юрі Тілєманса з "Лестера" інтерес охолов.


В той же час є великий шанс, що Зінченку в "Арсеналі" буде довірено лівий фланг, оскільки Кіран Тірні на позиції лівого захисника серйозно травмувавася і вибув надовго. Тим більше, що в "Манчестер Сіті" Олександр успішно грає на позиції лівого захисника, при цьому в складі національної збірної діє переважно в центрі півзахисту. І діє теж успішно, як показала його гра в переможному для України матчі плей-офф ЧС-2022 проти Шотландії. А головною його рисою відзначають вміння не лише зробити швидку передачу, а передачу націлену, при здатності перед цим потримати м’яча.


Раніше повідомлялося, що Олександр Зінченко вже залишив розташування "Манчестер Сіті".