20 липня 2022 12:13

Артем ФРАНКОВ: "Не можемо не сподіватися, що Луческу, як і два роки тому, зуміє знайти в команді якісь зовсім невідомі нам резерви"

Постійний експерт «Рейтингу Букмекерів», відомий журналіст і головний редактор журналу «Футбол» Артем Франков підготував прогноз на матч кваліфікаційного етапу Ліги чемпіонів «Динамо» Київ – «Фенербахче».


- Два ступені невідомості, звідси і непередбачуваність результату. Абсолютна мряка за всіх наших симпатій! «Фенербахче» у 2022 році струсив єврокубкове навантаження, програвши в плей-офф Ліги Конференцій празької «Славії», і як на дріжджах попер вгору в чемпіонаті Туреччини, фінішувавши другим. Прийнято пов’язувати те, що сталося, з генієм тренера Ісмаїла Картала, який очолив клуб у січні, але керівництво «Фенербахче» явно дотримувалось іншої точки зору і 1 червня оголосило про призначення нового тренера – найвідомішого португальця Жорже Жезуша.

За півтора місяці до гри з «Динамо» (турецька команда зібралася і почала спарингувати ще пізніше – 15 червня) «сари-лачівертлілер» придбали купу новачків – бразильців Лінкольна та Вілліана Арао, цілком здатних сформувати центральну вісь команди, «португальського гвинейця» Бруму ліворуч, норвезького темношкірого універсала Кінга в атаку і відносно молоде турецьке обдарування Мора направо. Кого з них ми побачимо вже у першому матчі, кого у другому – вгадати дуже складно, тим більше «Фенербахче» і до того виглядав цілком укомплектовано. За всього критичного ставлення до нинішнього рівня турецького клубного футболу, який давно вже не вражав на європейському рівні, суперник виглядає дуже серйозно, тим більше – Жорже Жезуш, ім’я якого говорить саме за себе і «Бенфікою», і «Фламенго».

Наша команда, на жаль, не має права та можливості казати про новачків, хоча присутність у спарингах легіонерів Кендзери та Вербича налаштовує на оптимістичний лад у кадровому плані. Зрозуміло, що немає вже і не буде Де Пени, ще когось, але молодих та досвідчених кадрів, які є в розпорядженні Мірчі Луческу, цілком достатньо, щоб закрити будь-які позиції. І в цій жахливій, критичній, екстреній, форсмажорній та будь-якій ситуації ми не можемо не сподіватися, що досвідчений фахівець, як і два роки тому, зуміє знайти в команді якісь зовсім невідомі нам, досі незвідані резерви, а гравці дадуть відповідь йому всім серцем і майстерністю. Тим більше вони, як не крути, мали всі умови для підготовки, створені клубом (Швейцарія, однак!). Окрім маленької підробиці, вже зовсім незалежної від клубу – ні одного офіційного матчу за весь 2022 рік. Цей буде першим!


Коффи на результат: 3,05 – 3,30 – 2,39


На прохід: 2,20 – 1,67

Моя ставка: тотал більше 2,5 за 1,97 – хоча, звичайно, люто хотілося б зіграти на тому, за що дають 3,05.