19 липня 2022 08:27
1

В росії планують турнір за участі команд з "ДНР", "ЛНР", Херсону, Запоріжжя, Криму, Абхазії та Південної Осетії

Фото - ua.depositphotos.com


Заступник міністра спорту Росії Одес Байсултанов розповів про плани провести футбольний турнір за участі команд з окупованих територій України та Грузії.


Назва турніру - «Єдина прем“єр-ліга». Його хочуть провести у 2023 році.

«Зважаючи на позитивний досвід Кримського футбольного союзу та самого регіону щодо проведення матчів Національної студентської футбольної ліги, планується на базі цієї структури створити організацію, яка забезпечить проведення об'єднаного чемпіонату. За аналогією з існуючими змаганнями планується створення чемпіонату з туровою системою не лише у Криму, а й у дружніх республіках. Йдеться про окрему структуру, яка буде створена з ініціативи Міністерства спорту РФ. Вона не ставитиметься до структур РФС, який, власне, є членом ФІФА та УЄФА.

Окрім прем“єр-ліги найкращих футбольних команд, буде залучено ще два старші віки в академіях футболу, щоб ці діти, які в майбутньому потенційно йдуть у прем“єр-лігу, теж мали змогу змагатися. Прем“єр-ліга – це основний напрямок. Проведення чемпіонату заплановано на березень – листопад 2023 року. Ці ж терміни є актуальними і для юнаків. Але перед змаганнями обов“язково відбудуться збори. До складу учасників турніру увійдуть Донецька та Луганська народні республіки, Херсон, Запоріжжя, Абхазія, Південна Осетія, Крим та команди ВНЗ Російської Федерації», - заявив Байсултанов.

Раніше всі російські клуби і збірні були виключені зі змагань під егідою ФІФА і УЄФА через російську агресію проти України.
Запоріжжя?