18 липня 2022 19:49

Швейцарія відмовилася лікувати українських військових, поранених під час російського вторгнення, тим самим відхиливши запит НАТО

Фото - ua.depositphotos.com


Швейцарія відмовила НАТО у проханні допомогти пораненим українцям, оскільки країна хоче зберігати свій нейтральний статус.


Про це повідомляє Swiss Info.


Федеральний уряд Швейцарії відмовив на запит НАТО щодо лікування українців, поранених під час війни, на підставі дотримання нейтралітету. Запит на допомогу пораненим українцям у Швейцарії зробив підрозділ НАТО – Євроатлантичний координаційний центр реагування на стихійні лиха. Відділення займається медичною евакуацією з України на міжнародному рівні.


На запит скоординована медична служба Швейцарії, Федеральне управління громадської охорони здоров'я та Федеральний департамент закордонних справ провели різноманітні розслідування. Через три тижні федеральна влада відхилила запит НАТО про прийом поранених українців з «юридичних та практичних причин».


Довідка: нейтралітет Швейцарії є одним із головних принципів зовнішньої політики країни, який проголошує, що Швейцарія не має права брати участь у збройних чи політичних конфліктах між іншими державами. Однак після повномасштабного російського вторгнення в Україну Швейцарія приєдналася до санкцій ЄС.