17 липня 2022 17:02

Молодий строковик Нацгвардії збив шостий російський літак Су-25

Фото - ua.depositphotos.com


19-річний строковик Національної гвардії України збив вже шостий російський літак Су-25 та одну крилату ракету. Про це йдеться в повідомленні Національної гвардії України у Facebook в неділю, 17 липня.

"Це поки що не Чорнобаївка, але рахунок ростиме! Гвардієць знищив ще один ворожий штурмовик Су-25. Нещодавно, під час чергових авіанальотів ворога на позиції наших захисників, нацгвардієць підбив ще два літаки противника. Окрім того, 16 липня близько десятої години вечора йому вдалося збити крилату ракету!!! А вже на ранок наступного дня він поповнив свою скарбничку збитих літаків ще однією "сушкою"!", – повідомляє Нацгвардія.


19-річний строковик зараз виконує бойові завдання, захищаючи українське небо на Запорізькому напрямку. За влучні постріли його прозвали "Запорізьким месником".


Як повідомляли Українські Новини, 24 червня військовослужбовцем підрозділу протиповітряної оборони 79 окрема десантно-штурмова бригада Миколаїв ДШВ ЗС України був успішно збитий російський штурмовик Су-25 "Грач".


11 липня трофейний російський "Панцир-С1", який сьогодні перебуває на озброєнні ЗСУ, знищив першу ворожу ціль.


При цьому на 25 лютого український льотчик збив шість літаків ПКС РФ за 30 годин з початку вторгнення Росії.