16 липня 2022 14:05

Мірча ЛУЧЕСКУ: "В Україні творяться якісь неймовірні звірства, які необхідно зупинити"

Головний тренер "Динамо" Мірча Луческу в інтерв'ю arges-sport.ro підбив підсумки підготовки команди до кваліфікації Ліги чемпіонів.

- Це була ваша остання зустріч із українськими вболівальниками перед стартом у Лізі чемпіонів.


- Це був останній контрольний матч, і ми подякували нашим вболівальникам. Минуло три місяці з того часу, як ми в дорозі. Окрім футболу, гравці в якомусь сенсі виконали свій громадянський обов'язок, щоб згуртувати українців, які залишили свої будинки, свою країну. Хоч би де я був, вони завжди збиралися навколо нашої команди у великій кількості. Це було захоплююче.


Цими матчами футболісти постійно намагаються нагадати людям, що в їхній країні справи йдуть неважливо і що в Україні творяться якісь неймовірні звірства, які слід зупинити.


– Вас скрізь дуже добре приймали.


- У футболі важливо підтримувати ігровий ритм, бо ми не грали в офіційних матчах із грудня. Завдяки таким матчам із хорошими суперниками ми намагалися підтримувати високий рівень підготовки. З іншого боку, все відбувалося за досить складних умов, адже нам доводилося подорожувати містами майже безупинно. Я хотів би грати матчі в Лізі чемпіонів в якомусь одному місці. Подорожі - це завжди красиво, але й водночас тяжко.


- У Румунії стартував чемпіонат. Що думаєте про його рівень?


- На жаль, через те, що я постійно в дорозі, я не маю часу стежити за тим, що відбувається, тому я не можу скласти якусь думку. Якщо буде можливість, я дивитимусь по одному матчу.