17 червня 2022 14:07

По Волзі, можливо, буксирують ракетний корвет, підбитий у Чорному морі

У судна зафарбовано назву з двох слів. За кількістю літер це може бути "Великий Устюг", який із 2018 року дислокований у Чорному морі, а 2022-го вінобстрілював Україну.

Днями на російській річці Волзі було зроблено кілька знімків пошкодженого російського військового корабля, який тягли буксирами. Про це повідомляє "Одеський кур'єр".


14 червня в районі міста Зеленодольськ було знято ракетний корвет проєкту 21631 "Буян-М" із зафарбованою назвою та бортовим тактичним номером. Судно тягли двома буксирами. Наступного дня цей корабель був сфотографований уже вище за течією поблизу Нижнього Новгорода.

На одному з бортів корабля виднілися невеликі пробоїни — ймовірно, сліди близького розриву ракети або авіабомби, можливо, в північно-західному районі Чорного моря.

У носовій частині судна було видно зафарбовану назву з двох слів, судячи з кількості літер, це може бути "Великий Устюг" — корабель, який спустили на воду у 2014 році, а з 2018 року він був дислокований в акваторії Чорного моря в складі флоту РФ. Цього року корабель брав участь у обстрілі українських міст.