14 червня 2022 12:10

путін фактично визнав помилку, обравши першою метою захоплення України

Фото - ua.depositphotos.com


Президент росії володимир путін провів нараду в режимі відеоконференції з керівництвом військового та силового блоків. Основним приводом для такої представницької наради стала доповідь президентові від експертів при Раді безпеки росії. У доповіді, окрім кількох важливих зауважень та перспектив розвитку військової компанії, є цікавий пункт, який викликав занепокоєння президента та став основним приводом для консультацій із керівництвом військового та силового блоків.


Проблема, яка спантеличила путіна полягає в думці експертів, що за певного, вельми ймовірного розвитку подій росією може бути тимчасово втрачено контроль над деякими районами Брянської, Курської та Білгородської областей, а у випадку з Білгородською областю йдеться і про можливу втрату контролю над адміністративним центром .

Автори доповіді рекомендують запровадити у цих областях, а також у Воронезькій та Ростовській областях воєнний стан та мобілізацію. Представники міністерства оборони та Генштабу, які беруть участь у нараді, запевнили президента, що висновки експертів поспішні і не мають підстав, а спецоперація, хоч і з затримками, але рухається до успіху у виконанні поставлених завдань. Під час наради путін кілька разів попередив керівництво військового блоку про особисту відповідальність кожного з них у разі реалізації сценарію, описаного в доповіді, на що щоразу отримував відповідь у вигляді готовності взяти на себе таку відповідальність.

Після основної частини наради, путін продовжив спілкування з секретарем Радбезу Патрушевим, директором ФСБ Бортниковим, директором СЗР Наришкіним та ще двома людьми. У процесі обговорення тонким складом обговорювали поточний стан справ на фронті. путін фактично визнав помилку - обравши першою метою захоплення України. путін висловивши думку та впевненість у тому, що якби спецоперація була проведена щодо країн Прибалтики, то результат був би "практично гарантований". Учасники обговорення підтримали висновки президента, після чого путін сказав, що саме країни Прибалтики, на його думку, мають бути наступною метою, тільки спецоперація має бути підготовлена та проведена на "принципово іншому рівні".