11 червня 2022 09:46

Невиправдані капіталовкладення "Евертона": клуб Миколенко розлучився з чотирма гравцями, на яких витратив 82 мільйони євро

Фото - ua.depositphotos.com


«Іриски» не будуть продовжувати контракти з Фабіаном Делфом, Гільфі Сігурдссоном та Дженк Тосуном.

Евертон, який ледь не вилетів у другий дивізіон, готується до чергової розбудови команди. Вже відомі імена кількох гравців, на яких Френк Лемпард не розраховує.


Так, захисник Джонджо Кенні, півзахисники Фабіан Делф та Гільфі Сігурдссон, а також нападник Дженк Тосун 1 липня отримають статус вільних агентів, оскільки клуб не зацікавлений у продовженні співпраці з ними.

З ісландцем усе було зрозуміло ще минулого літа, коли його заарештували за підозрою у злочинах на сексуальному ґрунті щодо неповнолітніх.


Сігурдссона у результаті випустили під заставу. Суд над ним уже кілька разів переносили, а сам 32-річний футболіст перебуває у своїй квартирі під підпискою про невиїзд. Можна сміливо казати, що на високому рівні він більше не зіграє.


32-річний Делф, який у минулому чемпіонаті провів лише 11 ігор, через вік та ігрові характеристики не є стрижневим гравцем «ірисок». Зрозумілі причини розлучення та з турецьким нападником – у минулому розіграші АПЛ Тосун провів на полі цілих шість (!) хвилин.


Загалом за Сігурдссона, Делфа та Тосуна ліверпульський клуб свого часу заплатив 81,4 мільйона євро.


Джонджо Кенні є вихованцем академії «Ірисок». На нього клуб великих грошей не витрачав. Захисник пробував знайти себе в орендах у Шальці та Селтіку, але минулого літа повернувся до рідної команди, за яку провів 15 матчів у чемпіонаті Англії. Клуб запропонував 25-річному футболісту продовжити контракт, але вирішив шукати щастя в іншому місці.