8 червня 2022 20:07

Загроза нових ударів із Криму: окупанти розгорнули ракетні комплекси "Іскандер-М"

Фото - ua.depositphotos.com


На території окупованого Криму за 8 кілометрів від адміністративного кордону з Херсонською областю росія розгорнула ракетні комплекси «Іскандер-М». Про це повідомив речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник.

«Зберігається загроза завдання ворогом з території Криму ракетних ударів по військових та цивільних об'єктах на території України. Зокрема, в районі населеного пункту «Мелководне», що за 8 км від адміністративного кордону з Херсонською областю, російський агресор розгорнув ракетний дивізіон ОТРК «Іскандер-М», — сказав Мотузяник.

Також у Міноборони повідомили, що російські кораблі в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання щодо ізоляції району бойових дій, ведення розвідки та вогневої підтримки на приморському напрямку. Ворог блокує цивільне судноплавство у північно-західній частині моря. «У готовності до застосування ракетного озброєння в акваторії Чорного моря є п'ять носіїв КРМБ типу «Калібр». Сумарний залп – до 36 ракет», - уточнили в оборонному відомстві.