10 травня 2022 22:25

"Бетіс" розгромив "Валенсію", перервавши 4-матчеву безвиграшну серію й продовживши гонитву за "Атлетіко"

Валенсія в рамках 36-го туру Ла Ліги зазнала нищівної поразки від Бетіса (0:3).


Чемпіонат Іспанії 2021/22, 36-й тур

Валенсія – Бетіс – 0:3
Голи: Вілліан Жозе, 57, Каналес, 87, Іглесіас, 90


Валенсія у рідних стінах приймала Бетіс, маючи два завдання на матч. По-перше, "кажанам" необхідно було перервати безвиграшну серію у Ла Лізі, яка тривала вже шість турів. По-друге, левантійці не відмовились би від помсти "вердібланкос" за поразку в фіналі Кубка Іспанії. У гостей же все було простіше – у випадки поразки вони б вибули з боротьби за Лігу чемпіонів остаточно, а нічия поставила б хрест на битві топ-4 де-факто.

У першому таймі команди працювали на рівних, однак у Бетіса не було жодного небезпечного моменту. Валенсія сильно переважала в гостроті, однак конвертувати її у гол не вдалося. По перерві ж "кажани" почали домінувати тотально, завдавши півтора десятки ударів проти чотирьох у "вердібланкос" – втім, підопічним Мануеля Пеллегріні цього вистачило для розгрому.

На 57-й хвилині гості вийшли вперед внаслідок відкривання Вілліана Жозе на правому краю штрафного та удару з близької дистанції. На 87-й Каналес потужним дальнім ударом у лівий нижній завершив шикарну атаку з купою комбінацій, а на 90-й свіжий Ігселсіас замкнув простріл на лінію воротарського – 0:3. Бетіс громить Валенсію, перервиває 4-матчеву безвиграшну серію у Ла Лізі й наближається до Атлетіко на відстань трьох очок.