9 травня 2022 08:31

Компанія RedBird зробила щедрішу пропозицію з купівлі "Мілана", ніж Investcorp

Упродовж деякого часу власники Мілана Elliot Management ведуть переговори з бахрейнською компанією Investcorp щодо продажу клубу. Але тут у гонку вривається ще одна компанія, яка має намір перебити пропозицію конкурентів.


"Россонері" можуть залишитися в руках американців, якщо Elliot погодиться продати клуб компанії RedBird Capital Partner. Як повідомляє Affari Italiani, RedBird запропонувала вигіднішу угоду за "червоно-чорних", ніж Investcorp.

Повідомляється, що незважаючи на те, що бахрейнці запропонували 1,2 мільярда євро, а американці лише 1 мільярд, нинішні власники віддають перевагу пропозиції своїх співвітчизників. Переговори перебувають у просунутої стадії і невдовзі з'являться нові подробиці угоди.

Справа в тому, що частина грошей на операцію Investcorp збирається взяти в кредит, тоді як фірма RedBird готова провернути угоду за рахунок власних коштів. Для фонду на чолі з Полом Сінгером йшлося б про реалізацію приросту капіталу приблизно в 220 мільйонів, вклавши загалом близько 780 мільйонів.

RedBird Capital Partner - це фонд, що спеціалізується на спортивних інвестиціях, що володіє активами на загальну суму шість мільярдів доларів.

Американська компанія володіє 10% акцій Fenway Sports Group (куплена за 750 мільйонів минулого року), трасту, якому належать частки в Ліверпулі, бейсбольній команді Ред Сокс та New England Sports Network.

Вона також володіє 85% Тулузи - придбання відбулося у той час, коли команда вже знаходилася у французькій Лізі 2. З наступного року "фіолетові" знову виступатимуть у найвищому французькому дивізіоні.