8 травня 2022 13:45

На війні в Україні вбили чемпіона світу з танкового біатлону

Фото - ua.depositphotos.com


25-річний Бато Басанов із Бурятії входив до складу команди-рекордсмена з танкового біатлону, яка торік виступала на військових іграх перед міністром оборони Сергієм Шойгу та начальником Генерального штабу армії Валерієм Герасимовим, пише британська The Sun.


Його військово-спортивна кар'єра закінчилася, коли танк підбили в Україні.

Басанов став останнім із десятків чоловіків зі свого бідного району на схід від Москви, убитих у війні Володимира Путіна.

Минулого року єфрейтора Басанова хвалили за те, що він «прославив Росію, ставши чемпіоном світу з танкового біатлону у складі своєї команди».


У повідомленні місцевого агентства новин «Воля Медіа» йдеться: «Смерть Бато Басанова — похмуре підтвердження того, що танковий біатлон і справжня війна — це зовсім різні речі».

Басанова, чия російська команда Т-72Б3 обіграла у бойових іграх солдатів з 19 країн, включаючи Китай, бачили з Герасимовим, який тепер відповідає за безуспішні військові зусилля Путіна.


Анонімний російський військовий експерт звинуватив уряд Путіна у невдалій модернізації танків. Вони залишилися гіршими за оптикою та технологією наведення, ніж старі українські танки, які були модернізовані західним обладнанням.

Він сказав: «Бойова підготовка в [російських] танкових частинах огидна».

За його словами, «недоліки» призвели до гнітючих результатів Росії у війні.

Басанов був навідником першої роти танкового батальйону 37-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади військ ППО Росії.

Потрібно було сім тижнів, щоб забрати його тіло і повернути його сім'ї.