29 квітня 2022 15:09

Роман ЯРЕМЧУК: "Я вважаю, що в Україні має бути одна мова – українська"

Нападник Бенфіки та національної збірної України Роман Яремчук в ексклюзивному інтерв'ю програмі Денисов TIME. Війна висловив свою думку про мовне питання у нашій країні.


– На сьогоднішній день наш інформаційний простір заповнений провокаціями. І щоб я зараз не сказав, це буде на всіх футбольних пабликах.

Я вважаю, що в Україні має бути одна мова – українська. Це моє бачення, якого я завжди дотримуюсь. Моя думка, що наші діти мають вивчати лише українську мову, а якщо ти хочеш спілкуватися російською, будь ласка, йди розмовляй – це твій вибір. В Україні нікого не принижують, якщо хтось розмовляє російською і ніколи такого не було.

Скільки моїх друзів у Динамо, Шахтарі, всюди, вони говорять російською, є й такі, які спілкуються українською і це нормально.

- Ваша дитина якою мовою розмовляє?

- Я зі своєю дитиною говорю українською мовою.

- А дружина?

- А дружина каже суржиком. Трохи російською, трохи українською. Зі мною намагається говорити українською мовою, а своїми батьками – російською.

- А в садку дитина спілкується португальською?

- Він тільки почав ходити в садок. У них там розмовляють португальською, але хочеться, щоб було більше англійської, — сказав Яремчук.