29 квітня 2022 13:19

Бразилія передасть Україні 300 000 снарядів для німецьких зенітних установок Gepard

Фото - ua.depositphotos.com


Німеччина погодилася поставити ЗСУ зенітні установки, але у виробника Kraus-Maffei Wegmann залишалося лише 23 тисячі снарядів. Їх би вистачило на кілька хвилин роботи.


Бразилія має намір поставити в Україну кілька сотень тисяч боєприпасів для німецьких зенітних самохідних установок. Про це повідомляє Business Insider.

Влада Німеччини погодила постачання для ЗСУ 50 ЗСУ "Гепард", однак з'ясувалося, що для них не вистачало боєприпасів.

На складах виробника військової техніки з Мюнхена Kraus-Maffei Wegmann, який запропонував свої зенітки Україні, було лише 23 тис. снарядів. Скорострільність цих зеніток — 1100 пострілів за хвилину, і такого запасу вистачило б лише на кілька хвилин.

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив в ефірі німецького телебачення про те, що без боєприпасів ЗСУ будуть марні і що в такому разі від допомоги Німеччини доведеться відмовитися.

Повідомляється, що Міноборони України самостійно домовилося про постачання боєприпасів. Угода між KMW та українським урядом також була двосторонньою, уряд Німеччини лише надав дозвіл. Влада України також звернулася з проханням про постачання боєкомплектів до Йорданії та Катару, проте невідомо, якою була відповідь цих країн.

Навчати українських бійців поводитися з "Гепардами" буде також виробник.