24 квітня 2022 19:50

США повідомлять про нову допомогу Україні наступного тижня

Фото - ua.depositphotos.com


Заступник радника Білого дому з національної безпеки Джон Файнер очікує нових заяв щодо допомоги США Україні вже "наступного тижня", інформує ТСН з посиланням на CNN.


"Ми оголошуємо про поставки, що є модним словом для позначення речей, які ми надаємо українцям для забезпечення їхньої боротьби практично щодня, а якщо не кожен день, то щотижня, і ми матимемо більше інформації про це наступного тижня", – заявив Файнер.

Про яку саме допомогу йдеться, Файнер не уточнив.

Відповідаючи на запитання, чи готові США визнати рф державою-спонсором тероризму, Файнер сказав, що адміністрація продовжує розглядати "додаткові кроки", коли йдеться про покарання кремля за його неспровоковане вторгнення до України.

"Ми ясно дали зрозуміти, що розглядаємо це питання, як і цілу низку інших додаткових кроків, які ми могли б зробити, щоб притягнути росію до відповідальності за злочини, які вона вчиняє на території України", – зазначив представник Білого дому.

За його словами, Вашингтон і надалі демонструватиме свою "гнучкість", навіть якщо Росія і далі атакуватиме на півдні України.

"Ми продемонстрували здатність бути гнучкими, щоб коригувати нашу допомогу і наш підхід у міру розвитку військових цілей Росії. І ми продовжуватимемо робити це згодом залежно від того, як розвиватимуться події на полі бою", – сказав представник Білого дому.