7 квітня 2022 22:12

"Манчестер Сіті" отримував виплати від урядових структур ОАЕ

Уряд ОАЕ фінансував "Манчестер Сіті".


Der Spiegel випустив нове розслідування щодо діяльності англійського клубу. Зокрема, у ньому йдеться про те, що компанія Abu Dhabi United Group Investment & Development (ADUG), що належить шейху Мансуру, має відношення до влади ОАЕ.


ADUG була офіційним власником "Сіті" з 2008 до минулого року, коли команда була передана іншій компанії, що належить Мансуру. Офіційні особи ОАЕ постійно наполягали на тому, що ADUG є приватною компанією, а присутність Мансура у правлінні англійської команди є результатом його приватної інвестиції.


У своїх свідченнях перед CAS представник Міністерства фінансів заявив, що ADUG ніяк не пов'язана з урядом ОАЕ чи еміратом Абу-Дабі.


Проте дослідження документів Football Leaks показало, що виплати ADUG клубу схвалили державне відомство. Відповідно до внутрішніх документів, Управління у справах виконавчої (EAA) управляє рахунками компанії.


Халдун Аль-Мубарак, фактичний прем'єр-міністр емірату Абу-Дабі, є головою державного інвестиційного фонду, а також головою правління "Манчестер Сіті". Ймовірно, саме з його схвалення було запущено цей грошовий потік.


"Манчестер Сіті" надсилав запити на оплату агентських комісій головному юрисконсульту EAA, а рахунок, який призначався компанії-спонсору Etisalat, клуб відправив Омару Аваду, фінансовому директору урядової організації.


"Омар працює в EAA і дуже важливий і корисний у сприянні управлінню фінансами міста", - написав Саймон Пірс, член правління клубу, колезі у січні 2014 року.