1 квітня 2022 22:19

Американський актор Шон Пенн закликав мільярдерів світу придбати для України 12 сучасних винищувачів

Фото - ua.depositphotos.com


Американський актор Шон Пенн звернувся до мільярдерів усього світу із закликом придбати для України 12 винищувачів, які перевершують за технічними характеристиками російську військову авіацію. Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.


Пенн просить мільярдерів витратити 300 мільйонів доларів і придбати для України дві ескадрильї винищувачів F-15 або F-16, які створили б відчутну перевагу над російськими — Су і МіГ.


Також він закликав придбати для України системи протиракетної оборони вартістю 200 мільйонів доларів. Все разом становило б півмільярда доларів.


Пенн упевнений, що українські льотчики готові розібратися з керуванням новим винищувачем за три тижні.


"Один мільярдер міг би завершити цю війну в Україні", – стверджує актор.


При цьому в коментарях йому нагадали, що на заваді його плану можуть стати вимоги американського законодавства — експорт великих обсягів озброєння має отримати схвалення Конгресу.


Нагадаємо, ще 2021 року Пенн розпочав зйомки документального фільму про російсько-українську війну, яка на той момент охоплювала лише території Донецької та Луганської областей. Наприкінці лютого він прибув до України, щоб як документаліст зафіксувати війну.