1 квітня 2022 11:56

Київська чемпіонка з фехтування просто неба годує українських воїнів

З ранку до вечора Юлія Мукоїд роздає військовим та цивільним їжу, а після зміни дівчина посилено готується до пар.


За дні війни редакція «Вечірнього Києва» познайомилася з великою кількістю талановитих та патріотичних волонтерів столиці. І сьогодні ми хочемо розказати про молоду й амбітну спортсменку Юлію Мукоїд.


Юлі — 18. Вона другий рік вивчає тренерську діяльність в Університеті імені Бориса Грінченка. У свої юні роки дівчина вже титулована чемпіонка України та Києва з фехтування на шпагах.


Через війну студентка тимчасово відклала спортивну зброю та встала на роздачу їжі просто неба.


«На третій день війни ми з мамою вирішили волонтерити. Тоді польова кухня тільки-но набирала обертів — потрібні були „вільні руки“, тож ми залюбки встали за кухонні столи», — розповідає «Вечірньому Києву» Юлія.


Разом із мамою дівчина від ранку до пізнього вечора викладає гарячі перші та другі страви як захисникам, так й цивільним. А ще їхня кухня годує діток, які живуть у дитячому будинку.


«Готову їжу викладаємо в бокси. А потім наш водій везе смачненькі обіди дітлахам», — каже чемпіонка.


Після кожної зміни, Юлія невтомно сідає за домашні завдання, а у вільні від польової кухні дні ходить займатися до спортивного залу. Адже попереду ще багато перемог, до яких треба бути готовою! Та спершу потрібно зустріти іншу перемогу — перемогу України!


Фото - «Вечірній Київ»