31 січня 2007 06:42

Сборная Украины U-16. Главное опыт...

На Міжнародному турнірі «Кубок Егейського моря», що триває у Туреччині, юнацька команда України 1991 р.н. (U-16) провела свій перший поєдинок. Суперником команди Анатолія Бузника стали однолітки з Греції. Гра, що проходила в складних кліматичних умовах, а сильний вітер заважав гравцям демонструвати свої якості, завершилася нульовою нічиєю. Інший матч у нашій групі Іспанія – Норвегія не відбувся у зв’язку з тим, що іспанці залишилися без екіпіровки, яка вчасно не прибула до Туреччини.

Греція 0:0 Україна

Україна: 23.Тетенко, 2.Поліщук, 3.Бутко, 4.Кривцов (к), 5.Воробей, 7.Причиненко (13.Сокуренко,71), 16.Прийма (6.Ковб,67), 17.Заїка (8.Довбун,53), 11.Жук (14.Адаменко,56), 18.Балашов (15.Кретов,71), 9.Наточій (10.Турчанов,48).

Запас: 1.Ситников.

Прес-служба ФФУ зв’язалася зі старшим тренером команди Анатолієм Бузником з проханням прокоментувати сьогоднішній поєдинок:

- Я очікував від грецьких футболістів дещо іншу гру – значно слабшу. Те, що представники древньої Еллади продемонстрували сьогодні, мене здивувало. Щодо нашої команди, то захисники зіграли досить надійно, а от від нападу я очікував більшого. Використовуючи схему з трьома нападаючими ми мали створювати гострі моменти біля воріт суперника, однак гравці атаки були більш активні у підіграванні. В свою чергу, греки грали більш небезпечно та створили декілька моментів, однак захисники зіграли надійно. Тому на сьогоднішньому «розборі» гри ми вкажемо гравцям на їх помилки. В атаці у нас дуже багато роботи.

Футболісти повинні навчатися у кожній грі, адже такого міжнародного досвіду у грі проти греків, іспанців та норвежців не отримаєш у матчах внутрішньої першості Дитячо-юнацької футбольної ліги. Вже сьогодні за щільної гри суперника гравцям півзахисту не було часу обдумувати свої рішення, треба діяти миттєво. А завтра у матчі проти іспанців буде ще складніше. Натомість у матчах внутрішньої першості вони мали достатньо часу для отримання м’яча, обробити його та без перешкод віддати на партнера.

«Здобути перемогу на Міжнародному турнірі «Кубок Егейського моря» будь-якою ціною завдання не стоїть», - сказав прес-службі ФФУ наставник юнацької збірної команди України U-16 Анатолій Бузник. Після двох матчів проти іспанців та греків наша збірна здобула дві нічиї (Греція – 0:0 та Іспанія - 1:1) і зберігає шанси на вихід до фіналу. Для цього треба завтра здобути перемогу над збірною Норвегії та сподіватися на осічку наших конкурентів. Нагадаємо, що вісім команд розбито на дві групи, їх переможці виходять до фіналу, а «другі» команди боротимуться за «бронзу».

«Для нас цей турнір дуже багато означає, адже, окрім міжнародного досвіду в матчах з іменитими командами, маємо можливість переглянути у справі наших футболістів, - зазначив Анатолій Іванович. – Стосовно минулих двобоїв, то рахунок у матчах з іспанцями чи греками міг бути на користь як і нашої команди, так і суперників. Обидві команди могли схилити шальки терезів на свою користь за рахунок індивідуальної майстерності окремих виконавців, але ми не дозволили цього зробити, хоча й самі мали моменти, які не реалізували».

Тренерський штаб команди не зволікає на те, що у січні фізична підготовка українців бажає кращого. Наставника команди більше турбує висока травматичність наших футболістів. «Після першого матчу потягнув задній м’яз стегна Причиненко, вчора змушені були замінити Турчанова». Сьогодні Анатолій Бузник вирушив переглядати матч Іспанія – Норвегія, перенесений з неділі через проблеми з екіпіровкою іспанської команди. До речі, «вікінги» поки є одноосібними лідерами нашої групи, здобувши перемогу над збірною Греції 2:1.

Іспанія 1:1 Україна

Україна: 1.Ситников, 2.Поліщук, 3.Бутко, 4.Кривцов (к), 6.Ковб, 16.Прийма (13.Скляр,41), 17.Заїка (5.Сокуренко,78), 8.Довбун, 11.Жук (15.Кретов,67), 9.Наточій (14.Адаменко,53), 10.Турчанов (18.Балашов,41).

Запас: 23.Тетенко.

Голи: 1:0 Турчанов (1), 1:1 (27, з пенальті).

Попередження: 4.Кривцов (27), 9.Наточій (28), 2.Поліщук (78).