27 березня 2022 08:51

Міноборони Азербайджану вимагає від Росії вивести з Карабаху вірменських військових

Фото - ua.depositphotos.com


Відомство заявило, що російські миротворці "мають покласти край" розміщенню вірменських сил у регіоні.


У середу, 11 серпня, міністерство оборони Азербайджану виступило з повідомленням, в якому вимагало від миротворців, розміщених у Нагірному Карабаху, вивести з цього регіону "залишки збройних сил Вірменії". Заява оприлюднена на офіційному сайті військового відомства.


"Виведення залишків збройних сил Вірменії з території Азербайджану, де тимчасово розміщено російський миротворчий контингент, що передбачено тристоронньою заявою, підписаною 10 листопада 2020 року Президентом Азербайджанської Республіки (Ільхамом Алієвим - ред.), Президентом Російської Федерації (Володимиром Путіним - ред.) та прем'єр -міністром Вірменії (Николом Пашиняном - ред.), не був забезпечений", - констатували в Міноборони Азербайджану.


Водночас військове відомство повідомило про порушення Вірменією положень тристоронньої заяви шляхом перекидання особового складу своїх збройних сил "на територію Азербайджану, де тимчасово розміщено миротворчі сили Російської Федерації". Також Міноборони країни звинуватило Вірменії у виставленні нових постів поряд із населеними пунктами Мухтаркенд та Шушакенд, а також на схід від адміністративних кордонів Кяльбаджарського та Лачинського районів.


"Азербайджанська Армія вживає адекватних заходів, не допускаючи подібних явищ. сторони Азербайджанської Армії будуть вжиті адекватні заходи", - повідомили у відомстві.


Також у Міноборони Азербайджану додали, що відповідно до положень тристоронньої заяви, російські миротворці "мають покласти край розміщенню збройних сил Вірменії на місцях своєї тимчасової дислокації на території Азербайджану".