28 лютого 2022 10:56

Український моряк помстився за обстріл Києва російському олігарху, який заробляє на зброї - затопив його яхту

Український моряк Тарас Остапчук частково затопив яхту російського олігарха, завдавши таким чином збитків наближеному до Путіна бізнесмену Олександру Міхєєву на сім мільйонів євро. Про інцидент, який стався в суботу, пише іспанська газета Ultima Hora.


У своїх свідченнях затриманий українець розповів, що власник яхти відповідає за виробництво зброї, з якої атакують його країну. Коли в минулу суботу моряк побачив по телебаченню наслідки попадання російської крилатої ракети в багатоквартирний будинок на Лобановського в Києві, де перебували мирні жителі, його охопила лють.


Коли чоловік, який близько 10 років працював на цій яхті, зрозумів, що зруйнував будинок у Києві снаряд був проведений компанією його боса, то вирішив помститися.


- Тарас прийшов на яхту і, згадавши, що живе в Києві в квартирі, схожою на ту, яку розбомбили росіяни, вирішив помститися господареві, заподіявши однак тільки матеріальні збитки, - пише видання.


Він наказав трьом членам екіпажу покинути яхту. Вони почали кричати, що він зійшов з розуму.


- Але Тарас нагадав їм, що вони теж українці і що на їхню батьківщину напали. Він також сказав їм, що візьме на себе повну відповідальність, - пише газета.


Коли приїхала поліція, моряк сказав "копам": "Власник цього корабля - злочинець, який заробляє на життя продажем зброї, а тепер вони вбивають українців". У суді затриманий українець заявив, що "власник яхти відповідає за виробництво зброї, за допомогою якої на його країну нападають".


У неділю заарештований постав перед судом. Але суддя, побачивши кадри попадання російської ракети в житловий будинок у Києві, звільнив українця з-під варти, не пред'явивши звинувачень.