26 лютого 2022 10:34

Тухель про ситуацію в Україні: "Не знаю, наскільки Абрамович залучений в це"

Фото - Depositphotos.com


Головний тренер "Челсі" Томас Тухель заявив, що розуміє критику щодо клубу через ситуацію в Україні.

Ми не повинні прикидатися, що це не проблема. Ситуація для всіх тут жахлива. Ніхто цього не очікував, це здається нереальним. Це затуманює наш розум, не дає радіти перед фіналом [Кубка англійської ліги]. Це приносить величезну невизначеність, набагато більшу для всіх людей, які в даний момент більш залучені, ніж ми. Ми надсилаємо їм наші найкращі побажання.

Тим не менш, в ситуації з нашим клубом у Великобританії існує так багато невизначеностей, пов'язаних з подібними сценаріями, що немає сенсу коментувати це. Ми усвідомлюємо це, у нас не так багато розуміння або внутрішньої інформації, як ви могли б подумати, і, врешті-решт, я думаю, що команда і персонал також мають право не залучатися до політики, а зосередитися на спорті. Не тому, що ми ховаємося, але ситуація ясна, вона жахлива, в цьому немає сумнівів.

Я б із задоволенням скористався своїм правом не коментувати це до тих пір, поки не буде прийнято рішення. Це відволікає нас, це турбує нас, певною мірою я можу це зрозуміти, я можу зрозуміти критичні думки по відношенню до клубу і нам, які його представляють. Ми не можемо повністю звільнитися від цього.

Але, можливо, люди можуть зрозуміти мене як тренера і гравців, у нас немає розуміння того, що відбувається і наскільки власник [Роман Абрамович] залучений у все це. Ми не відчуваємо відповідальності за те, що відбувається, це жахливо, і в цьому не може бути сумнівів, війна в Європі немислима для мене.