25 лютого 2022 21:00

"Евертон" має намір відмовитися від сирени перед матчем з "МанСіті" через вторгнення Росії в Україну, а фани клубу вивісять банер на підтримку України і Миколенко

Фото - Depositphotos.com


"Евертон" через повномасштабне вторгнення Росії в Україну має намір відмовитися від частини передматчевих заходів у зустрічі 27-го туру АПЛ з "Манчестер Сіті", яка пройде 26 лютого.

Перед матчами на стадіоні "Гудісон Парк" традиційно включають мелодію, під яку виходив на ринг боксер Тоні Беллью, а передує композиції сигнал повітряної тривоги.

"Евертон" має намір не включати сирену перед матчем з "городянами", так як така ж сирена була в Україні під час вторгнення Росії.

За мерсисайдський клуб виступає український захисник Віталій Миколенко. Фанати Ліверпульського клубу вивісять банер на підтримку України і 22-річного українця.

Футбольна асоціація Англії не буде розглядати наявність прапорів на полі або трибунах як порушення своїх правил, хоча зазвичай забороняє все, що тлумачиться як політичне послання.

Крім того, по всій країні можуть пройти акції протесту проти російського вторгнення з вивішуванням українських прапорів на знак солідарності з обложеним народом. Це викликано постами українських гравців АПЛ в соціальних мережах.

Миколенко готується до цього матчу, але поки невідомо, чи зіграє він проти команди Олександра Зінченка.

"Евертон" також запропонує підтримку гравцеві збірної України.