15 лютого 2022 23:02

Поліція хотіла заарештувати Роналду в 2019-му у справі про згвалтування Майорги, але прокурор Лас-Вегаса не дав цього зробити

З'явилися нові подробиці справи форварда "Манчестер Юнайтед" Кріштіану Роналду, пов'язаного зі звинуваченнями з боку моделі Кетрін Майорги в сексуальному насильстві.

У 2017 році в журналі Der Spiegel з'явилася стаття про те, що Роналду в 2009 році нібито згвалтував Майоргу в одному з готелів Лас-Вегаса. У 2010 році дівчина погодилася на досудове примирення і отримала за мовчання 375 тисяч доларів.

У жовтні 2018 року поліцейське управління Лас-Вегаса заявило, що розслідування у справі було відновлено після запиту потерпілої. У 2019-му розгляд справи було припинено на підставі того, що заяви про сексуальне посягання не можуть бути доведені з плином часу.

За інформацією The Sun, в 2019 році поліцейські Лас-Вегаса вважали, що у них достатньо доказів і підстав, щоб пред'явити звинувачення португальцю і заарештувати його. Вони збиралися це зробити, проте їм не дозволили.

Вже навіть був підписаний ордер на арешт Роналду, але окружний прокурор Стів Волфсон відмовився порушувати справу.

Про це стало відомо зі стенограми судового засідання – цю інформацію озвучив Леслі Марк Стовалл, адвокат Майорги. Стовалл подав позов до Окружного суду США в Лас-Вегасі 21 вересня 2021 року, але зміст стенограми стало відомо тільки зараз.

У липні 2019 року прокурор після вивчення матеріалів розслідування заявив, що немає достатніх доказів, що підтверджують звинувачення проти Роналду, і ніяких звинувачень гравцеві пред'явлено не було.

У квітні 2021 року з'явилася інформація, що американка хоче отримати від футболіста близько 56 млн фунтів (майже 65 млн євро) компенсації.