31 січня 2022 23:56

Віталій МИКОЛЕНКО: "Найважче в плані адаптації дається мова"

Український захисник Евертона Віталій Миколенко поділився емоціями від першого місяця у складі ліверпульського клубу.


Миколенко офіційно став гравцем Евертона 1 січня. Захисник підписав з клубом АПЛ контракт до літа 2026 року.


"Після гри з Норвичем спина боліла трохи, і потім три дні пропустив тренування. Перед грою [проти Астон Вілли] провів тільки два тренування і не потрапив в заявку. Я залишався на заїзді і тренувався, але відчував себе не дуже добре. Звичайно, сподівався, що буду в заявці на матч, але я вже не молодий хлопчик, який сильно буде засмучуватися. Це рішення тренера", - сказав Миколенко YouTube каналу Влади Седан.


"У мене був перелом відростка два місяці тому, а зараз взагалі інша частина спини. Це із-за навантажень. Я пропустив два тижні [перед трансфером] і було важко увійти. До того ж, відразу на гру поїхав і, можна сказати, недовосстановился. Потім на тренуванні впав - було несильно приємно".


"Мова найважче дається в плані адаптації. Тим більше, тут [в Ліверпулі] діалект інший і акцент. Приємно, що коли хлопці звертаються до мене і задають питання, то роблять це на максимально простому англійською, щоб мені було комфортно. Коли сідаю за стіл і вони розмовляють між собою, то я взагалі кілька слів тільки розумію".


Після переходу в Евертон Миколенко зіграв у двох матчах англійського клубу у всіх турнірах, не відзначившись результативними діями.