27 грудня 2006 15:23

В Украине прикрыли пиратский спортивный канал


Вищий господарський суд України постановою від 5 грудня 2006 року заборонив телерадіокомпанії "Славія-TV" (Україна) здійснювати незаконну фіксацію, відтворення, трансляцію або ретрансляцію телевізійних програм телеканалу Eurosport (Франція). Про це говориться в повідомленні телеканала Eurosport.

Відповідно до повідомлення, Вищий господарський суд України підтвердив рішення судів попередніх інстанцій - Господарського суду м. Києва від 29.11.2005 і Київського апеляційного господарського суду від 30.05.2006, що раніше визнали незаконними піратські трансляції "Славієй-TV" програм Eurosport, і порушення ТРК "Славія-TV" прав інтелектуальної власності Eurosport.

За даними Eurosport, "Славія-TV" також незаконно зареєструвало торговельну марку "First Sport Ukraine", схожу до офіційного логотипу каналу Eurosport - обидва позначення складаються з однакових елементів (зірочок, стилізованих слів) і єдиної колірної гами.

Як повідомляв УНІАН, Eurosport - найбільша медіагрупа в Європі, що спеціалізується на спортивній тематиці. До складу групи входять: 3 спортивні канали Eurosport, Eurosport 2, Eurosportnews, веб-сайт eurosport.com і доступна в мобільному режимі база Eurosport Mobile. На території України супутникове телевізійне віщання програм, права інтелектуальної власності, котрі належать телеканалу Eurosport, здійснюється в кабельних мережах за допомогою супутника Еutеlsаt Hot Bird.