22 січня 2022 13:02

"Саудівці замішані в злочинах в Ємені. Суд над вбивцями Хашоггі служив для їх обіління". "Міжнародна амністія" розкритикувала збір "Ньюкасла" в Аравії

Правозахисна організація "Міжнародна амністія" засудила "Ньюкасл", що належить саудівцям, за проведення тренувального збору в Саудівській Аравії.


"Сороки" відправляться на Аравійський півострів після сьогоднішнього матчу з "Лідсом". Головний тренер "Ньюкасла" Едді Хау зазначив, що це "футбольне рішення", назвавши ідею "відмінною".


З критикою ситуації виступив генеральний директор "Міжнародної амністії" у Великобританії Сача Дешмукх.


"Такі збори можуть легко перетворитися на ще одну піар - можливість для влади Саудівської Аравії, яка явно проводить агресивну політику, намагаючись обілити свою жахливу репутацію в питанні прав людини.


Закритий судовий процес над передбачуваними вбивцями Джамала Хашоггі служив для обелення Саудівської Аравії. Саудівці замішані в ряді злочинів з міжнародного гуманітарного права в тривалому конфлікті в Ємені.


Якщо збори "Ньюкасла" стануть піар-практикою для прославлення уряду [наслідного принца Саудівської Аравії] Мухаммеда ібн Салмана, це ще раз доведе, що головне тут – обелення злочинів в області прав людини, а не футбол", – заявив Дешмукх.


Джамал Хашоггі - журналіст, убитий в 2018 році. В організації вбивства звинуватили Мухаммеда ібн Салмана, тому що журналіст жорстко критикував його і називав стиль управління авторитарним.