22 січня 2022 10:16
2

Олександр ХАЦКЕВИЧ: "Стабільність наших результатів у "Динамо" говорить про добре виконану роботу"

Колишній головний тренер "Динамо" Олександр Хацкевич розповів про роботу в київському клубі.


- Відмотаємо час ще трохи назад. Чи можна сказати, що київське "Динамо" Ви колись очолили просто невчасно, бо той період збігся з омолодженням?

- Київське "Динамо" в Україні — це топ-клуб, які б зміни і зміни поколінь не відбувалися. А якщо про результати, які демонструвала команда, давайте наведу трохи статистики. У чемпіонаті-2016/17 кияни поступилися на фініші Донецьку понад десять балів. У наступному сезоні, коли я вже прийняв "біло-синіх", на фініші нас і "гірників" розділили два очки — 75 проти 73. Причому ми не провели одну гру з "Маріуполем" - було зараховано технічну поразку. Ще через рік "Шахтар" набрав 83 бали, динамівці — 72. Провалу по набору очок з нашого боку не сталося. Так, набрали на одне менше, ніж сезоном раніше, зате колектив оновився більш ніж на 60 відсотків! За основну команду дебютувала чимала частка вихованців академії "Динамо". До того ж наш головний конкурент "Шахтар" був потужнішим економічно, досвідченішим і стабільнішим за складом в тому сезоні.


Тепер про єврокубки. У розіграші Ліги чемпіонів-2017/18 у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів програли "Янг Бойз". Однак потім у своїй групі в Лізі Європи посіли перше місце, обіграли в 1/16 фіналу АЕК, а поступилися в 1/8 фіналу "Лаціо". У сезоні-2018/19 пройшли в третьому раунді кваліфікації потужну празьку "Славію", а за право потрапити в груповий раунд в плей-офф Ліги чемпіонів билися з тим фантастичним "Аяксом", який згодом дістався до півфіналу ЛЧ. Потім Ліга Європи - перше місце в групі, перемога в 1/16 фіналу над "Олімпіакосом". В 1/8 фіналу поступилися майбутньому переможцю ЛЄ "Челсі". Так що стабільність результатів говорить про добре виконану роботу. Перехідний період для будь-якого тренера важкий і непередбачуваний. Результати в такі моменти бувають нестабільні. Приклад - перебудовується "Барселона". Так що крок вперед наша молода команда, вважаю, все одно зробила.


- Проте критикували вас часом жорстко. Артем Франков і Андрій Шахов - які у вас зараз стосунки з цими людьми?

- Стосунки у мене в першу чергу з дружиною і друзями. А Франков і Шахов нехай будуть здорові.

Статистика:
за час роботи результати - 0
До того, як прийшов, поступались понад 10 балів
"Ще через рік "Шахтар" набрав 83 бали, динамівці — 72."
Так само, понад 10 балів
І як можна казати: "Провалу по набору очок з нашого боку не сталося."?!
Статистика это хорошо, но на игру смотреть было не возможно. Это же мучение какое-то, а не игра была, никакого удовольствия.