6 січня 2022 10:50
1

Журналіст: "Як тільки Миколенко звикне до АПЛ, він цілком може стати одним з кращих захисників ліги"

Український футбольний журналіст Ендрю Тодос, засновник "Zorya Londonsk", поділився своєю думкою про перехід Віталія Миколенка в "Евертон", пише liverpoolecho.co.uk.


"Віталія Миколенка довгий час вважали молодим талантом з величезним потенціалом. За останні два або три роки його сватали в Італію ("Мілан" і "Наполі") і Англію ("Манчестер Юнайтед", "Вест Гем Юнайтед" і "Евертон").


Миколенко справив велике враження своїм дебютом на міжнародній арені, зокрема, зустрівшись з Кріштіану Роналду в Лісабоні (0:0 у 2019 році). Ймовірно, саме тоді багато хто почав проявляти до нього справжню увагу. Роналду навіть назвав Миколенка "сильним гравцем" після зустрічі.


Допомагаючи "Динамо" виграти чемпіонат влітку 2021 року, він досяг своєї стелі в Україні, досягнувши там всього, на що він здатний, також зігравши у декількох кампаніях Ліги чемпіонів. Виникло загальне відчуття, що йому необхідно якомога швидше переїхати, щоб його розвиток тривав позитивною траєкторією.


Перехід в "Евертон" багато в чому припав на ідеальний час у його кар'єрі, коли він готовий до нового виклику.


Багато хто вважає, що він має бути добре "екіпірований", щоб адаптуватися до англійського футболу. У нього є потенціал, здібності, але головне - він молодий. Це важливий фактор у порівнянні з іншими українськими талантами, які не потрапляли в Прем'єр-лігу в минулі роки, тому що вони занадто довго залишаються в УПЛ, і згодом не можуть розвиватися.


Миколенко має добре підходити як для темпу, так і для фізичної підготовки ліги, особливо маючи великий досвід за плечима. Тому перехід Миколенка викликає багато оптимізму.


"Евертон" є ідеальним місцем для того, щоб продовжити свою кар'єру. Є відчуття, що у нього обов'язково знайдуться хвилини, і у відносно молодій команді він буде процвітати у конкурентному і голодному середовищі.


У Миколенка безумовно є те, що потрібно. Питання тільки у тому, як швидко він зможе відповідати суворим вимогам Прем'єр-ліги. Багато хто вважає, що йому може знадобитися деякий час, щоб адаптуватися до англійської гри.


УПЛ трохи відрізняється від інших змагань. Через те, що "Динамо" є лідером, Миколенко регулярно грав проти досить закритих супротивників, тому не завжди була напруженість. Таким чином, в Англії може знадобитися деякий час, щоб звикнути до цього, але як тільки він впорається з цим з точки зору фізичної підготовки, він цілком може стати одним з кращих захисників Прем'єр-ліги", - сказав Тодос.

Та ви шо?