5 грудня 2021 11:10

Андрію Шевченку в "Дженоа" довелося згадати гіркий досвід збірної України

На початку листопада легендарний український футболіст повернувся до Італії, де очолив Дженоа. На даний момент команда провела під керівництвом Андрія Шевченка три матчі, в яких двічі поступилася і один раз зіграла внічию, пише zbirna.com.


У крайньому поєдинку в 15-му турі Серії А грифони на своєму полі програли Мілану, знаковому клубу у футбольній кар'єрі українця. Россонері перемогли з рахунком 3:0 завдяки результативному штрафному Златана Ібрагімовича і дублю Жуніора Мессіаса.


Під час перебування тренером підопічні Шевченка рідко поступалися з великим рахунком. Всі попередні невдачі пов'язані з роботою Андрія Миколайовича в збірній України.


Ліга Націй-2018/19. Група В1. Словаччина - Україна - 4:1


Це фіаско завадило синьо-жовтим завершити 2018 рік без поразок. На той момент українці вже забезпечили собі першу сходинку в групі і підвищення в Лігу А. Тим не менш, словакам вдалося взяти переконливий реванш. На голи Альберта Руснака, Юрая Куцкі, Адама Зріляка і Роберта Мака підопічні Шевченка відповіли лише точним ударом Євгена Коноплянки.


Ліга Націй-2020/21. Група А4. Іспанія - Україна - 4:0


У другому матчі в найсильнішому дивізіоні синьо-жовті не встояли перед майбутнім переможцем квартету. Вже до 30-й хвилині дублем відзначився Серхіо Рамос, пізніше забили Ансу Фаті і Ферран Торрес.


ТМ-2020. Франція - Україна - 7:1


Мабуть, найгірша поразка Шевченка-тренера. Через пандемію коронавірусу "товарняк" з французами був перенесений на жовтень, і саме в цей період збірну України накрив спалах хвороби. В експериментальному складі наша збірна пропустила сім м'ячів на Стад де Франс і зазнала найбільшої поразки у своїй історії.


Ліга Націй-2020/21. Група А4. Швейцарія - Україна - 3:0


Розгром, що трапився не на полі. Цей поєдинок повинен був вирішити долю третього рядка в групі і прописки в Лізі А, але синьо-жовтим зарахували технічну поразку. Все через рішення швейцарських лікарів, які вирішили посадити на коронавірусний карантин здорових футболістів збірної України.


Євро-2020. 1/4 фіналу. Україна - Англія - 0:4


Синьо-жовті дійшли до історичного чвертьфіналу на чемпіонаті Європи. Однак на цій стадії шлях нашій команді закрив майбутній Фіналіст в особі Англії. Результат поєдинку вирішили Харрі Кейн (дубль), Харрі Магуайр і Джордан Хендерсон.


Володимир СЕРЖАН