22 листопада 2021 18:42

Андрій ШЕВЧЕНКО: "У "Дженоа" важке турнірне становище. Команда повинна набагато поліпшити свою гру"

Наставник "Дженоа" Андрій Шевченко в ефірі шоу "Циганик LIVE" розповів про матч з "Ромою" і перспективи його команди.


- Схема 5-3-2 було усвідомленим рішенням?

- Звичайно, у нас дуже важка ситуація з травмованими гравцями. У нас не було більше восьми людей, які потенційно можуть грати в основі. Це ускладнило нам завдання. Виходили з цієї ситуації по тому складу, який тренувався.

- Ви задоволені двома тижнями роботи з командою?

- Насамперед два тижні у футболі-це взагалі ніщо. Тим більше, що кілька гравців повернулися зі збірних за три дні до початку матчу. Я залишився задоволений ставленням команди і напрацюваннями, які були зроблені за кілька днів у тренувальному процесі. У нас дуже великий шматок роботи. Команда набагато повинна поліпшити свою гру. У нас важке турнірне становище. Ми прекрасно про це знали. Йшли на ризики, розуміючи, що у цієї команди є потенціал. Це важливий клуб в Італії. У нього багато вболівальників.

- Вас вчора дуже тепло прийняла публіка. Згадали італійські емоції?


- Цим і славляться вболівальники "Дженоа". Вони завжди з командою навіть у складні періоди.

- Щось говорили гравцям у роздягальні після матчу з "Ромою"?

- Сказав те, що мав. Всі слова, сказані в роздягальні, залишаються в ній. У нас зараз важкий період. Буде дуже багато складних матчів, до яких потрібно серйозно готуватися. Травмованих гравців ще довго не буде. Тому цей склад повинен вирішувати складні завдання. Будемо грати з топовими командами.

- Тобто Максимовича, Крішітао і Кайседо не допоможуть в матчі з "Удінезе"?

- Думаю, що їх не буде до кінця цього року. Хоча точно не знаю. Це визначать лікарі.

- Вчора сподобався Ровелла. Як оціните його гру?

- Він дуже мобільний і цікавий молодий гравець. У нього велике майбутнє. Він вже був куплений " Ювентусом "в тому році і грає в" Дженоа " на правах оренди. Ми на нього розраховуємо.

- Трансферна історія взимку буде досить серйозною?

- Це те, що планується. На даний момент працюємо над частиною складного періоду. Клуб планує трансферну політику. Подивимося, як буде в майбутньому. Повинні бути компетентними в кожному матчі, розуміючи всі складнощі. Переді багато стоїть завдання не вилетіти. Будемо робити все, щоб цього не сталося.