22 листопада 2021 18:19
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Наш матч з "Баварією" коштує 3 млн. Як ви думаєте, мюнхенці хочуть виграти чи ні?"

Прес-конференція головного тренера "Динамо"Мірчі Луческу перед матчем з"Баварією".


- "Баварія" вже вийшла в плей-офф. Це може бути нам на руку в завтрашньому матчі?

- Ми граємо проти німців, і ця гра коштує 3 млн. Як ви думаєте, вони хочуть виграти чи ні?

- В останньому матчі "Баварія" програла "Аугсбургу". Що ви для себе почерпнули?

- У всіх команд, які грали в Лізі чемпіонів, були проблеми. "Баварія" не виняток. "Аугсбург" зробив все можливе, щоб домогтися результату. Вони зразково оборонялися, билися і домоглися свого. Скажімо так, всі гравці віддали всі сили для результату. Ну і удача була на їхньому боці. "Аугсбург" зіграв в іншу гру. Вони закрилися на своїй половині поля і не давали "Баварії" вільних зон. Мюнхенці були не готові до такого сценарію і тому програли.

- Як оціните тонус Забарного, Шапаренка і Сидорчука, які не грали з "Баварією"?


- Сподіваюся, що два-три дні відпочинку пішли їм на користь. Вони зробили добру справу в збірній. Я їх привітав. Вони повернулися з думками про рідний клуб і повинні добре підготуватися до завтрашньої гри.

- "Динамо" обіграло "Чорноморець" з рахунком 6:1. Наскільки корисною ця гра була для вашої команди?


- Сказав своїм гравцям, що в "Чорноморці" багато орендованих у нас футболістів, і я хочу подивитися, хто кого. Хто заслуговує грати тут і там. Моя команда зіграла дуже добре. У цьому плані у нас була мотивація. Що стосується орендованих гравців, то це пріоритет тренера. Я завжди дозволяв їм грати на шкоду собі і команді. Це було з "Зорею" в минулі роки, коли у них були орендовані гравці у "Шахтаря", і ми програли. Це було з "Іллічівцем". Я багато разів дозволяв орендованим гравцям грати проти моєї команди. Кожен орендований гравець виходить з подвійною мотивацією. Тому я хочу, щоб вони показували свою спроможність.

- Що ви думаєте про Нагельсмана?


- Нагельсманн відмінний тренер. Він довів це, коли з раннього віку працював з різними командами Бундесліги і дійшов до "Баварії". Тут йому пощастило з командою. Одна справа тренувати "Лейпциг", а інша" Баварію", де крім хорошого складу є відмінний скаутинг. Це говорить про силу клубу і його напрямку. Тільки так можна привезти з Ванкувера Девіса, Мусіалу з "Челсі" і Річардса з "Редінга". Нагельсманну пощастило з командою. Вони виграє чемпіонати, Кубки і Лігу чемпіонів. Тут Нагельсманн може показати себе з кращого боку.

- Хто завтра точно не допоможе команді на полі, і як ви мотивуєте гравців?

- Яка мотивація може бути? Вони грають у Лізі чемпіонів проти "Баварії"?


- Наскільки бюджет команди залежить від її гри?


- Тут вирішує не тільки цей фактор. Враховується фінансова сила клубу, традиція та історія команди. Імідж, який має клуб у світі. Тиск, який чинять вболівальнику на команду. Тиск на суддівство. Все це сила клубу. Ми добре грали до пенальті, а після цього все змінилося. Не кожен дасть це пенальті. Великим клубам завжди надають легку допомогу. Гроші важливі, але це не найголовніше. Важлива організація клубу, інфраструктура, продаж квитків - все це має значення. Все це нарощує тиск на гравців, які не можуть дозволити себе грати нижче свого рівня. Я не просив моїх гравців вигравати у "Баварії". Просив їх грати так, щоб з поля можна було йти з високо піднятою головою.

Молодець