22 листопада 2021 14:38

Вінісіус - перший гравець Ла Ліги, що народився після 2000 року, який забив 10 голів за сезон

Від самого старту сезону-2021/22 бразильський нападник мадридського Реала Вінісіус Жуніор продовжує перебувати у винятковій формі, допомагаючи своїй команді досягати успіху на всіх фронтах.


Зокрема, винятком не став матч 14-го туру іспанської Ла Ліги, в якому "вершкові" зуміли здобути гостьову перемогу над Гранадою (4:1), а сам 21-річний футболіст оформив свій черговий забитий м'яч у цьому сезоні.


Тим самим, бразилець довів показник точних ударів вже до позначки в 10 голів за сезон, які ефектно гармоніюють з сімома гольовими передачами, які він віддав на своїх партнерів.


Фактично, Вінісіус поодинці забезпечив майже половину від загального числа голів (41) своєї команди за цей футбольний рік — 41,5%.


При цьому, як зазначає статистичний портал Opta, його показник в 10 забитих м'ячів у всіх турнірах дозволяє називати його кращим бомбардиром серед усіх футболістів іспанської національної першості, що народилися після 2000 року.


Збільшити свої показники результативності Вінісіус зможе вже посеред поточного тижня, коли 24 листопада зіграє разом зі своєю командою в гостьовому матчі Ліги чемпіонів УЄФА проти молдавського Шерифа. Початок матчу о 22:00 за київським часом.