22 листопада 2021 13:38

Новий власник "Дженоа" розповів про призначення Андрія Шевченка і чого чекають від нового тренера

Хуан Арчініегас, керуючий директор компанії "777 Partners", яка є новим власником "Дженоа", розповів про вибір і призначення Андрія Шевченка головним тренером команди.


"Ми проявляли ініціативу, щоб шукати людей на той випадок, якщо ми відчули необхідність змін. Ми не хотіли приймати необачне рішення і просто дзвонити першій людині, а найняли кілька радників з Великобританії і зустрілися з кількома провідними тренерами. Ситуація перед покупкою клубу була непроста, враховуючи завдання збереження місця у вищому дивізіоні, і нам потрібна була людина, яка зацікавлена працювати в такій ситуації.


Андрій прийшов з глибоким знанням Серії а завдяки своїй дуже успішній кар'єрі там, але він все ще в деякому роді аутсайдер, який пропонує іншу точку зору. Ми зацікавлені в досягненні правильного балансу: не повністю змінити італійську сутність клубу, але, в той же час, спробувати залучити людей, які розуміють культуру, розуміють лігу, але привносять сторонні погляди, які можна використовувати для зміни тієї моделі, яка використовується вже деякий час.


Ми з нашими консультантами вивчали роботу Шевченка у збірній України, були вражені не тільки загальними результатами, яких він досяг, а й індивідуальними показниками, яких він домігся проти таких команд, як Франція (1:1 у Парижі) та Іспанія (1:0 у Києві). Він обіграв команди, які на папері були набагато кращими за нього. Я не хочу розголошувати його стратегію в деталях, він сам поділиться цим, якщо захоче. Однак ми запитали, що він думає про ситуацію, що склалася і враховуючи, де зараз знаходиться "Дженоа" і з якими клубами нам належить грати ("Рома", "Удінезе", "Мілан", "Ювентус", "Самп", "Лаціо", "Аталанта"), нам належить важка гонка.


Андрій, можливо, не зможе діяти у своїй манері прямо зараз, враховуючи, що команда може бути не зовсім там, де нам потрібно. Але ми хочемо, щоб Шевченко став частиною нас у цьому довгостроковому проекті. Ми віч-на-віч розуміли, що готові працювати з ним і спортивним директором, якого ми, в кінцевому підсумку, найняли, щоб спробувати поступово перенести цей склад в команду, яка може бути цікавою, в команду, яка в подальшому може грати на високому рівні, поєднуючи досвід з молодістю, з можливістю надання молодим футболістам ігрового часу, необхідного для розвитку", - цитує Арчініегас The Athletic.