20 листопада 2021 14:10

Як не залишитись без євровесни. Варіанти для "Динамо", "Шахтаря" та "Зорі" на передостанній тур груп

За кілька днів стартує черговий, уже п'ятий, тур групового раунду єврокубків. У вівторок, середу та четвер свої матчі проведуть відповідно "Динамо", "Шахтар" і "Зоря". Проведуть під величезним тиском, адже усі три команди перебувають в кроці від завчасного припинення боротьби у єврокубках.


Що потрібно, аби українські повпреди зберегли шанси на продовження боротьби за єврокубкову весну? "Шахтар" і "Динамо" після чотирьох матчів йдуть останніми у своїх квартетах Ліги чемпіонів, "Зоря" – третьою у квартеті Ліги конференцій. Отже, аби завчасно не втратити шансів на вихід з групи, представникам УПЛ потрібно:


- "Шахтареві" треба перемогти "Інтер" на виїзді. Нічия або поразка, незалежно від результату паралельного поєдинку між "Реалом" та "Шерифом", означатиме фініш "гірників" на останньому місці в групі;


- "Динамо" у домашньому матчі проти "Баварії" потрібно зіграти не гірше, аніж "Бенфіка" у гостьовому матчі зіграє з "Барселоною";


- "Зорі" потрібно на виїзді не програти "Ромі". У випадку поразки української команди вона збереже шанси на вихід з групи, якщо "Буде/Глімт" у паралельному поєдинку вдома не переможе ЦСКА (Софія).


Нагадаємо, що останній сезон, в якому Україна не була представлена у єврокубках навесні, відбувся майже п'ятнадцять років тому – 2007/08.