14 листопада 2006 16:14

Cборная Украины U-16. На очереди Нидерланды

Завтра юнацька збірна команда України (U-16) проведе перший із двох запланованих контрольних матчів проти однолітків із Нідерландів. Підопічні Анатолія Бузника розпочали чергові збори минулого четверга і працюють за затвердженою програмою. До складу запрошено 22-х футболістів, з яких восьмеро - новачкі. Хоча такими їх назвати можна умовно, адже команда готується до першого квалфікаційного раунду чемпіонату Європи менше року. За цей час збірна взяла участь у двох міжнародних турнірах, а наставник провів збори в рамках міжобласних центрів розвитку дитячо-юнацького футболу, зібравши в столиці найсильніших п’ятнадцятирічних гравців за підсумками Кубку надій ФФУ.

“ Ми створили умовний кістяк, навколо якого й будуватимемо збірну, - сказав прес-службі ФФУ Анатолій Бузник. – За час існування команди відібрали кілька десятків юних футболістів і випробували їх у справі. – За час існування команди ми переглянули кілька десятків юних футболістів та випробували їх у справі. Зараз запросили вісім дебютантів, на яких дивилися на зборах після Кубку надій ФФУ та Міжнародному турнірі пам’яті О.Брагіна в Донецьку. Звичайно, до початку офіційних змагань УЄФА у команді відбудуться ротації, але вже зараз нам вдалося взяти “на олівець” багато гравців рівня збірної. Приємно констатувати, що з 25-ти футболістів, задіяних в останніх зборах за рекомендацією тренерів міжрегіональних центрів, ми виявили 8 перспективних футболістів. На мою думку, це - хороший показник”.

У перший день зборів традиційно було проведено педагогічне тестування, що дає змогу побачити генетичні можливості кожного підлітка. Завтра ці гравці протистоятимуть голандським футблістам. Матч відбудеться о 13.30 на столичному стадіоні “Оболонь”, друга зустріч - у четвер на міському стадіоні в Обухові. Початок об 11.00.

Склад збірної України:

Воротарі:
Артем ТЕТЕНКО („Шахтар” Донецьк), Антон СИТНІКОВ („Динамо” Київ)

Захисники: Олексій ПРИЛЕПОВ, Олександр НАТОЧІЙ (обидва - „Динамо” Київ), Сергій КРИВЦОВ („Металург” Запоріжжя), Богдан БУТКО („Шахтар” Донецьк), Андрій КОВБ (Волинь” Луцьк), Віталій БІЛОВУС („Карпати” Львів)

Півзахисники: Олег ПОЛІЩУК („Динамо” Київ), Сергій ЗАЇКА, Станіслав ПРИЧИНЕНКО (обидва - „Шахтар” Донецьк), Василь ПРИЙМА (“Арсенал” Київ), Сергій ДОВБУН (“Інтер” Дніпропетровськ), Сергій ЗАГИНАЙЛО (“Нафком-Бровари” Боярка)

Нападаючи: Віталій БАЛАШОВ (“Чорноморець” Одеса), Дмитро ПИДЧЕНКО (“УФК” Харків), Володимир МИХАЛЬЧЕНКО (“Металіст” Харків), Максим АДАМЕНКО („Динамо” Київ), Юрій ПАЗЮК („Металург” Запоріжжя), В’ячеслав ТУРЧАНОВ (“Арсенал” Київ), Василь ЖУК (“BRW-ВІК” Володимир-Волинський), Роман ТКАЧ (ФК “Відрадний” Київ)