8 листопада 2006 13:57

Иностранная пресса о матче "Динамо" - "Шахтер"


Хоча останнім часом на зарубіжних сайтах найчастіше згадується "Динамо" тільки в зв'язці зі Свеном Гораном Ерікссоном. Та й подають вони тільки одну й ту ж новину, що це тільки чутки, що швед збирається очолити київський клуб. Та все ж, не залишився поза увагою і останній скандальний матч між "Динамо" та "Шахтарем". Сайт www.soccerway.com про лідерів чемпіонату України назвав статтю так: "День перемоги червоних карток". "На жаль, матч запам'ятається хіба чотирма червоними картками, одну з яких отримав Мірча Луческу", пише видання.

Інтернет-портал au.news.yahoo.com вийшов із заголовком "Мірча Луческу звинувачує Федерацію футболу та суддю матчу Пауло Гомеша за поразку від "Динамо".

"Раніше дисциплінарний комітет вже штрафував Луческу на 5 тис. доларів за висловлювання на адресу судді.

Даріо Срна розповідає, що підійшов до рефері наприкінці матчу і вказав йому на те, що він прийняв ряд неправильних рішень, за що й отримав червону картку, пише сайт.

- Мені просто соромно за нього, - сказав Срна на офіційному сайті „Шахтаря". Я шокований."

Офіційний сайт УЕФА більш стриманіший в оцінках ніж інші. "Динамівці певно добре засвоїли, що перемога в матчі може стати вирішальною в чемпіонаті. Анатолій Дем'яненко гордий за своїх підопічних, адже вони заслужено перемогли."

Червоні картки у матчі не залишилися без уваги авторів, але й не посіли центральне місце у репортажі.

Guardian у своєму матеріалі про гру центрального кола пише: ""Динамо" перемогло своїх основних конкурентів у занадто темпераментному матчі.

Стаття присвячена діям головного арбітру матчу Пауло Гомешу. Маленьке нагадування, що Шацьких забив вирішальний гол. А так головний герой - арбітр.