1 листопада 2021 18:02
1

Мірча ЛУЧЕСКУ: "Розповідав хлопцям, як у 2004 році"Шахтар" обіграв"Барсу" за рахунок божевільної самовіддачі та організації гри"

Прес-конференція головного тренера "Динамо" Мірчі Луческу перед матчем з "Барселоною".


- Після матчу з "Маріуполем" ви були незадоволені грою своєї команди. Вдалося налаштувати футболістів на поєдинок проти "Барселони"?


- Невже гравців потрібно мотивувати на матч з "Барселоною"? Я чув, що у них немає деяких гравців, але "Барса" є "Барса". Будь-який гравець, який приїхав сюди - якісний. У нас немає футболістів, відступні за якого рівні мільярду. У нас є якісні виконавці. Завтра ви це побачите.

- Наскільки втрати Піке і Агуеро змусили вас змінити підготовку до гри?


- Це несуттєво. Відсутність Піке компенсує Гарсія, який так само хороший. Це майбутнє "Барселони". Він набагато молодший. Агуеро останнім часом не особливо грав. Тим більше, що у них є Депай. На даний момент це ударна сила команди. Він добре грає і забиває. Звичайно, відсутність Мессі позначилося на всьому клубі. З його відходом, каталонці втратили в плані психології. Відсутність одного-двох гравців нічого не змінює в плані гри. Грають "Динамо" і "Барселона". Дві команди. Впевнений що завтра ми добре зіграємо.


- Це буде ще "Барселона" або Нова "Барселона"?


- За три дні нічого не поміняєш. Це не може бути нова "Барселона". Завтра зіграють ті гравці, які готові фізично.


- Зміна тренера "Барселони" зможе розлютити команду?

- Поки що ніяких змін немає. Вони не виграли у "Алавеса". У "Барси" не всі гравці здорові, щоб тренер поставив свій футбол. Завжди складно щось змінити за три дні. Серхі був не готовий до звільнення Кумана. Рішення з його призначенням було прийнято за годину.


- Наскільки важливо, що завтра "Динамо" зіграє при своїх уболівальниках?

- Все залежить від того, яка група вболівальників підтримує команду. І як підтримує. Хотів би, що всі глядачі підтримували нашу команду і гнали її вперед.


У нас було складний графік. Ми провели два виїзних матчі в Лізі чемпіонів. Добре зіграли вдома з "Бенфікою" і заслуговували на перемогу. Після цього було два складних виїзди в Мюнхен і Барселону. У цих матчах ми дали супернику перевагу і дозволили реалізовувати моменти через наші грубі помилки. Розповів хлопцям, як у 2004 році приїжджала "Барселона" і дебютував Мессі. "Шахтар" виграв 2:0 за рахунок божевільної самовіддачі і організації гри. У "Барси" тоді теж був перехідний період. Та перемога дала великий поштовх у розвитку "Шахтаря". Завтра ми повинні зробити все для того, щоб домогтися позитивного результату. Ми потрапили в складну групу. У "Баварії" велика перевага перед трьома командами, але все ще буде розігруватися. Вірю в своїх хлопців. Чекаю від них великої мотивації і хорошої гри.

- Відсутність Миколенко стане проблемою? Хто зіграє замість нього?


- Миколенко вибув на два тижні або більший термін. Вирішив подивитися на Шабанова, якщо щось трапиться з Караваєвим, який знає, як грати на цій позиції.

Отсутствие Пике компенсирует Гарсия
по последней игре, это очень круто, ново, свежо...меня впечатлил, очень крутой пацан будет...да и качество игры, по моему, только прибавилось, а если добавить Фати, так такая солянка :ЙОНГИ и компани, аж, страшно становится