1 листопада 2006 16:23

Сборная Украины U-18 начинает подготовку

Учора юнацька збірна команда України U-18 під керівництвом Анатолія Бузніка та Ігоря Жабченка провела першу контрольну зустріч в Італії проти місцевих одноліток. Матч пройшов у рівній боротьбі і завершився сухою нічиєю – 0:0. Обидві команди створили чимало добрих нагод для взяття воріт суперника, а двобій видався видовищним. У складі українців добре взаємодіяли між собою центральні захисники Коншин та Ковальов, які мінімізували роботу нашому кіперу Артему Кичаку. А нашим нападаючим, у свою чергу, дещо не вистачило фарту на завершальній стадії атак.

Українці розпочали активну підготовку до змагань відбірного турніру Євро-2009 U-19. Нинішня збірна під керівництвом Вадима Дьордя не змогла цього року пробитися до фінальної частини чемпіонату Європи U-17, тому після більш як піврічної перерви футболісти зібралися знову для підготовки до наступного європейського форуму. За словами одного з тренерів команди Ігоря Якубовського у першій 15-хвилинці наші футболісти повністю перегравали суперника і завдали досить багато ударів по воротах, однак щастя було не на нашому боці. „Початок другого тайму вже був за італійцями, хоча в цілому гра була рівною, - зазначив Ігор Кирилович. - Можна сказати, що ми показували гостроатакуючий футбол, якістю якого тренерський штаб задоволений. Приємно, що заміни навіть посилили гру команди. Італійці традиційно продемонстрували жорсткий пресинг, швидку та комбінаційну гру”.

До Риму команду повіз тренерський штаб на чолі з Анатолієм Бузником та Ігорем Жабченко. Щодо складу, то до списку увійшло троє футболістів, що ще не виходили на поле в офіційних матчах у футболці збірної: Денис Сидоренко („Металіст” Харків), Олександр Сергієнко („Княжа” Щасливе) та Денис Васін („Чорноморець” Одеса). Також зазначимо, що у складі відсутні лідери команди: капітан Роман Зозуля, Артем Кравець, Артем Бутенін (усі - „Динамо” Київ) та Павло Рибковський („Волинь” Луцьк).

Воротарі:
Артем Кичак („Динамо” Київ), Денис Сидоренко („Металіст” Харків).

Захисники:
Тарас Пінчук, Андрій Сахневич (обидва - „Динамо” Київ), Сергій Яворський („Олімпік” Донецьк), Максим Ковальов, Юрій Коншин (обидва - „Шахтар” Донецьк), Ярослав Мартинюк („Карпати” Львів).

Півзахисники:
Олег Міщенко, Олександр Назарчук (обидва - „Динамо” Київ), Кирило Дорошенко („Шахтар” Донецьк), Сергій Політило (РВУФК Київ)*, Олександр Сергеєнко („Княжа” Щасливе), Андрій Гончаренко („Кривбас” Кривий Ріг).

Нападаючі:
Денис Пшеничний („Шахтар” Донецьк), Олексій Репа (ДЮСШ-15 Київ), Максим Білий („Металіст” Харків), Денис Васін („Чорноморець” Одеса).

Матч відбувався неподалік від місця дислокації української дружини – за 40 хвилин від столиці Італії. Наступний матч відбудеться завтра в Римі. Початок о 16.00 за київським часом. Наставники планують задіяти усіх футболістів, тому не виключено, що в наступній грі наші ворота захищатиме Денис Сидоренко, а склад певною мірою буде змінено у порівнянні з першою грою. Сьогодні наші футболісти провели відновлювальне тренування, після чого планується перегляд та аналіз вчорашнього матчу та екскурсія околицями Рима. А вже в п’ятницю 18-річні гравці ознайомляться і з історичними місцями „вічного міста”.

Україна: Кичак, Пінчук, Сахневич, Ковальов (к), Коншин, Мартинюк (Назарчук, 63), Дорошенко (Яворський, 63), Міщенко (Сергієнко, 84), Гончаренко (Рєпа, 73), Пшеничний (Васін, 54), Білий (Політило, 58). Запасний: Сидоренко

* По данным "Динамомании" Сергей Политыло перешел в одесский "Черноморец" (Прим.Claude)