24 жовтня 2021 16:37

Ярмоленко в збірній України демонструє ті ж цифри, що і в клубі. Але є нюанс...

У жовтні Андрій Ярмоленко здорово допоміг синьо-жовтим у відборі на ЧС-2022. Він забив по голу у ворота Фінляндії (2:1) і Боснії і Герцеговини (1:1). Тепер в активі гравця Вест Гема 44 точні удари за збірну України. За цим показником він поступається лише Андрію Шевченку (48). Однак тепер здається, що вінгеру під силу перевершити рекорд свого екс-тренера, пише zbirna.com.


Але якщо в збірній у 32-річного гравця все йде непогано, то в клубі не настільки райдужна обстановка. Від старту сезону Ярмоленко взяв участь в 11-ти матчах першої команди Вест Гема і обійшовся в них без результативних дій. Девід Мойєс випускає українця в основному на заміну. Останнім часом тренер і зовсім знущається над нашим легіонером, відправляючи того на поле лише в компенсований час.


Ярмоленко перебрався з дортмундської Боруссії у Вест Гем влітку 2018 року. Однак з самого початку його фнглійська кар'єра не задалася - заважали травми, конкуренція і недовіра тренера. Сумарно Андрій відіграв 65 матчів за молотобійців, в яких забив 10 голів. Він провів на полі 2674 хвилини, а в середньому на гол йшло 267.


10:9 за голами


Цікаво порівняти показники вінгера в збірній України. За цей же період, починаючи з осені 2018-го, Ярмоленко відіграв за головну команду країни 27 матчів, в яких забив дев'ять м'ячів. Це лише на один менше, ніж за весь час у Вест Гемі.


Вражають і інші цифри. У збірній Андрій за три з невеликим роки зіграв 2140 хвилин, тобто трохи менше, ніж у клубі. А його середня результативність становить 237 хвилин на гол. Очевидно, якби не дві важкі травми в даний період, показники футболіста могли б відрізнятися ще більше.


У свій найкращий сезон у Вест Гемі Ярмоленко провів 23 поєдинки і забив п'ять м'ячів. Але навіть тоді він отримав менше часу, ніж у стані синьо-жовтих у сезоні-2020/21. А в національній команді у Андрія були ті ж п'ять результативних ударів.


Виходить, що Ярмоленко їздить до збірної за ігровим часом, яким його обділяють у клубі. Враховуючи, що контракт українця з Вест Гемом закінчується влітку 2022 року, необхідні зміни назрівають...


Андрій Ярмоленко у Вест Гемі та збірній України



Володимир СЕРЖАН