13 жовтня 2021 16:22

Збірна України здобула найбільш довгоочікувану перемогу у своїй історії

У виїзному матчі з Фінляндією (2:1) синьо-жовті перервали серію з п'яти нічиїх у відборі на ЧС-2022. Правда, потім у Львові підопічні Олександра Петракова знову поділили очки з суперником, цього разу - з Боснією і Герцеговиною (1:1), пише zbirna.com.


У Гельсінкі українська збірна здобула першу перемогу в нинішній кваліфікації. І це був найдовший період очікування вікторії нашої національної команди за всю історію виступів у відбірних циклах.


Попередній антирекорд трапився в кваліфікації ЧС-2014, коли українці здобули три очки лише в четвертому поєдинку за рахунком. Двічі на це нашій збірній знадобилося три матчі - у відборах ЧЄ-1996 і ЧС-2018. У п'яти випадках ми перемагали в другій грі, в чотирьох - в першій же.


У семи кваліфікаціях з 13-ти перша вікторія траплялася в гостях, у шести - в Україні. Обігравали наші футболісти 12-х суперників, причому Білорусь - двічі.


За 12 попередніх циклів синьо-жовті лише двічі фінішували першими. В обох випадках дебютна перемога траплялася в другому за рахунком матчі. Друге місце головна команда країни займала п'ять разів. І тут лише в одному випадку українці затягнули з перемогою - в тому самому відборі на ЧС-2014.


І, нарешті, в успішних для нас відборах на ЧС-2006, ЧЄ-2016 і ЧЄ-2020 синьо-жовті незмінно здобували дебютну вікторію в другому за рахунком поєдинку. Чи вдасться переломити цю тенденцію зараз?


Перші перемоги збірної України у відбірних турнірах



Володимир СЕРЖАН